چگونه اعتماد بنفس نوجوانان را افزایش دهیم ؟ اعتماد بنفس در نوجوانان یک امر بسیار مهم می باشد چون نوجوانی سنی است که اعتماد بنفس یک فرد در حال شکل گرفتن است پس حساسیت بیشتری دارد و باید تربیت درست انجام شود و اعتماد بنفس نوجوانان ارتباط مستقیمی با پدر و مادر دارد پس نکاتی که گفته می شود را با دقت مطالعه کنید.
در این مقاله می خواهیم چندین مورد از راه های افزایش اعتماد بنفس نوجوانان برای پدر مادر ها معرفی کنیم تا زندگی و سلامت روان بهتری داشته باشند.
فهرست مطالب
- 1 1 – نوجوانان خود را تشویق کنید
- 2 2 – با نوجوانتان با احترام برخورد کنید
- 3 3 – نوجوانان خود را سرزنش نکنید
- 4 4 – کمک کنید استعداد خود را کشف کند
- 5 5 – اجتماعی بودن را آموزش دهید
- 6 6 – نوجوان خود را با نوجوان دگیر مقایسه نکنید
- 7 7 – دعوا پدر مادر با یکدیگر
- 8 درباره “چگونه اعتماد بنفس نوجوانان را افزایش دهیم ؟” بیشتر بخوانید:
- 8.1 راه های افزایش اعتماد به نفس در خود
- 8.2 دلایل عدم اعتماد به نفس در نوجوانان
- 8.3 راه های افزایش اعتماد به نفس در رابطه
- 8.4 تقویت اعتماد به نفس در پسران
- 8.5 دانلود کتاب اعتماد به نفس در نوجوانان
- 8.6 مقاله در مورد اعتماد به نفس در نوجوانان
- 8.7 تمرینات عملی افزایش اعتماد به نفس
- 8.8 کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس
1 – نوجوانان خود را تشویق کنید
پدر مادر ها باید به این موضوع توجه زیادی داشته باشند، نوجوانان در این رده سنی که هستند به پشتیبانی و تشویق پدر مادر بسیار نیازمند هستند پس پدر مادر ها باید نوجوانان را در کارهایی که می کنند تشویق کنند حتی اگر کار کوچکی باشد.
مثال : نوجوانان را برای انجام فعالیت های ورزشی و فوق برنامه های درسی تشویق کرده و پشتیبانی کنید و انگیزه دهید.
2 – با نوجوانتان با احترام برخورد کنید
از مهم ترین موارد افزایش اعتماد بنفس نوجوانان برخورد کردن با احترام است، چون نوجوانی رده سنی می باشد که در آن غرور و شخصیت یک فرزند در حال شکل گرفتن می باشد و بهتر است رفتار محترامانه ای با نوجوانان خود در منزل و مهمانی ها و در جمع دوستان داشته باشید تا در آینده اعتماد بنفس بیشتری در جمع های اجتماعی داشته باشند.
3 – نوجوانان خود را سرزنش نکنید
از انتقاد های بیجا و بی اهمیت خودداری کنید برای مثال نوجوانان خود را برای گرفتن نمره 10 سرزنش نکنید و یا به خاطر گفتتن حرفی در مهمانی نوجوان خود را سرزنش نکنید چون تمامی این موارد اثار مخرب بر اعتماد بنفس و در نتیجه آینده نوجوانان خواهد داشت، موارد بسیار جدی تر را با نوجوانان خود در میان بگذارید و ارزش آن ها را در جمع های خانوادگی و دوستانه بالا ببرید.
4 – کمک کنید استعداد خود را کشف کند
علاقه و استعداد نوجوان خود را پیدا کنید و در طول مسیر به او کمک کنید تا استعداد خود را کشف کند و در مسیری که علاقه دارد پیش برد، بعنوان حامی و یا دوست همیشه در کنارش باشید انگیزه و امید را به او یادآوری کنید، در هر رشته مهندسی یا ورزشی و هنری که استعداد دارد او را حمایت کنید.
مثال : اگر نوجوان شما به نقاشی و یا موسیقی علاقه مند است تشویقش کنید و با کلاس های آموزشی او را حمایت کنید.
بیشتر بخوانید: روش های افزایش عزت نفس در کودکان و نوجوانان
5 – اجتماعی بودن را آموزش دهید
اجتماعی بودن و حضور در اجتماع را به نوجوانان خود آموزش دهید، نحوه صحبت کردن و معاشرت با دوستان و آشنایان را آموزش دهید.
قدرت نه گفتن به نوجوانان خود آموزش دهید چون در سنی می باشند که کم کم وارد جامعه می شوند و باید خود نگهداری را بلد باشند و خوب و بد را تشخیص دهند.
6 – نوجوان خود را با نوجوان دگیر مقایسه نکنید
یکی از بزرگ ترین اشتباهاتی که پدر مادر ها انجام می دهند مقایسه نوجوانان با یکدیگر است که خیلی کار اشتباه د خطرناکی است چرا ؟
زمانی که نوجوانی را به رخ نوجوان خود می کشید و یک نوجوان دیگر را از نوجوان خود بهتر خطاب می کنید باعث می شود احساسات و غرور نوجوان شما در پیش خود شکسته شود و این شکستگی باعث می شود اعتماد بنفس آن به مرز فروپاشی برسد و این بسیار خطرناک است، پس هیچ وقت هیچ وقت مقایسه بین نوجوانان انجام ندهید.
7 – دعوا پدر مادر با یکدیگر
جلو نوجوانان خود دعوا نکنید چون فکر ها و تفکراتی در ذهن نوجوانان بوجود می اید که شاید به زبان نیاورند و این باعث می شود فکر کنند که خانواده با ثباتی ندارند و یا خانواده دیگران را بهتر از خود می دانند و این امر حتی باعث می شود نوجوان شما در جو خانه راحت نباشد و از خانه فراری شود، این مورد کامل برای یک نوجوان و اعتماد بنفسش خطرناک است.
نتیجه
نتیجه می گیریم که همیشه پشتیبان و حامی نوجوانان و کودکان خود باشید و همیشه در طول مسیر زندگی و تحصیل و… آن ها را تشویق کنید و از سرزنش کردن و انتقاد بپرهیزید، در شکست ها و موفقیت ها در کنارشان باشید و از حمایت نوجوان خود نکاهید.
دوس پسرم اصلا اعتماد به نفس نداره نمی دونم چیکارش کنم کلافه شدم چجوری به مامانش بگم
آیا دعوای خونوادگی از سنین کم که بچه ببینه تو آیندش تاثیری داره؟
سلام و وقت بخیر چه کتابی برای درمان پیشنهاد میکنید