تاریخ امروز :15 آبان 1403

اعتماد به نفس همه ما در معرض عواملی بیرونی زیادی قرار دارد و هر رویداد یا بازخورد منفی از محیط بیرون می تواند اعتماد به نفس را در افرادی که عزت نفس کافی ندارند؛ به شدت کاهش دهد. اگر شما هم به دلیل عوامل بیرونی یا خود انتقادی زیاد دچار کمبود اعتماد به نفس شده اید، با این مطلب از سایت روانکده همراه باشید زیرا قصد داریم معایب نداشتن اعتماد به نفس و راه های بازیابی اعتماد به نفس از دست رفته را بررسی کنیم.

مطلب مرتبط: آیا اعتماد به نفس اکتسابی است؟

معایب نداشتن اعتماد به نفس چیست؟

معایب نداشتن اعتماد به نفس چیست؟

افرادی که اعتماد به نفس دارند؛ توانایی های خود را باور دارند و به راحتی در اجتماعات و محل کار خود حاضر می شوند، حرف می زنند و نظرات خود را بیان می کنند و توانمندی های خود را بروز می دهند. در واقع اکثر انسان ها در کودکی اعتماد به نفس دارند و ترسی از اشتباه کردن یا ناتوانی و نظرات دیگران ندارند اما با بزرگ شدن و درک دنیای پیرامون و تاثیر گرفتن از بازخوردهای مختلف محیط و افراد پیرامون؛ به مرور اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و به این باور می رسند که نمی توانند به بعضی چیزها دست یابند و در انجام کارهایی ناتوان هستند. برخی از معایب کمبود اعتماد به نفس عبارتند از:

  • فرد نمی تواند عقاید، نظرات، نیازها و احساسات خود را بیان کند.
  • از جمع فرار می کند و یا در اجتماعات خودش را با گوشی مشغول می کند.
  • بدون اینکه در مورد نظرات بقیه فکر کند با آنها موافقت می کند.
  • بیش از حد و افراطی به ظاهر خود رسیدگی می کند یا لباس های عجیب و غریب می پوشد.
  • انتقادپذیر نیست و در برابر انتقادها حالت تدافعی دارد و موضع گیری می کند.
  • به عقاید خود پایبند نیست و تحت تاثیر نظرات دیگران عقایدش تغییر می کنند و زود تسلیم می شوند.
  • دائما خود را با دیگران مقایسه می کند و به آنها حسادت می ورزد.
  • همیشه نگران و مضطرب است و با مشکلات افسردگی، پرخاشگری و کم رویی و خجالت درگیر می باشد.

مطلب مرتبط: چرا اعتماد به نفس مهم است؟

اعتماد به نفس اصلی ترین محرک برای رسیدن به موفقیت است

7 روش برای بازگرداندن اعتماد به نفس از دست رفته

انسان بدون اعتماد به نفس نمی تواند زندگی موفق و شادی داشته باشد. اگر علائم کمبود اعتماد به نفس را در خود مشاهده کردید انتظار نداشته باشید بتوانید فوری آن را تقویت کنید بلکه با قدم های کوچک شروع کنید و آنها را ادامه دهید تا اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. در اینجا 7 مورد از بهترین روش هایی که به تقویت اعتماد به نفس کمک می کنند را برای شما آورده ایم:

قبول کنید که ممکن است بارها در زندگی شکست بخورید

همانطور که می دانید همه دانشمندان و مخترعان هم به صورت پی در پی در مسیر اهداف خود شکست خوردند اما نا امید و تسلیم نشدند و به راه خود ادامه داند.

خودتان را با کسی مقایسه نکنید

اگر خود را با دیگران مقایسه کنید همیشه احساس کمبود خواهید کرد؛ چون هر شخصی در زمینه ای نقاط ضعفی دارد. باور کنید که نیازی نیست با کسی رقابت کنید؛ چون هر کسی توانایی ها و موفقیت های مخصوص به خود را دارد و قرار نیست از کسی بالاتر باشید.

روی توانایی های خودتان تمرکز کنید

روی نقاط قوت خود تاکید کنید و تلاش کنید آنها را پرورش دهید. چون حساسیت روی نقاط ضعف موجب سرخوردگی و ناامیدی می شود. به طور کلی همه ما ناقص هستیم و هر کسی را برای کاری ساخته اند و نمی توانیم در همه زمینه ها موفق و عالی باشیم.

آیا-رابطه-زناشویی-مقعدی-در-دوران-بارداری-خطری-دارد؟ بیشتر بخوانید: آیا رابطه زناشویی مقعدی در دوران بارداری خطری دارد؟

برای بازیابی اعتماد به نفس خود افکار منفی را دور بریزید

افکار خود را مثبت کنید

منفی بافی و فکر و خیال های منفی باعث می شوند به خود و توانایی هایتان شک کنید؛ باید در مقابل افکار منفی ذهن خود بایستید و مانع پرورش آنها شوید.

با ترس های خود روبرو شوید

هر کدام از ما ممکن است سطوحی از ترس های مختلف را در وجود خود داشته باشیم؛ مثل ترس از تاریکی، مار، آب، مرگ و …. دست کم با یکی از ترس هایتان روبرو شوید زیرا با غلبه بر آن ترس؛ احساس پیروزی خواهید کرد و اعتماد به نفس شما بیشتر می شود.

به موفقیت ها و دستاوردهای گذشته خود فکر کنید

گاهی وقت ها که حس می کنید در زندگی کم آورده اید برای موفقیت های قبلی خود جشن بگیرید تا توانمندی و استعدادهایتان را به خاطر آورید و دوباره برخیزید.

اشتباهات خود را بپذیرید

مسئولیت پذیر باشید و اشتباهات خود را با مهربانی قبول کنید و با درس گرفتن از آنها دوباره برای رسیدن به موفقیت تلاش کنید.

مطلب مرتبط: راه های افزایش اعتماد به نفس در رابطه

کلام آخر

اعتماد به نفس یک محرک قوی برای رسیدن به موفقیت در زندگی است. افرادی که اعتماد به نفس سالمی دارند؛ توانمندی های خود را با عواملی مثل شانس، تهدیدات و مشکلات زیر سوال نمی برند و باور دارند که می توانند کاری را که بلدند انجام دهند. تقویت اعتماد به نفس به کمی همت و اراده نیاز دارد؛ کافی است با راهکارهای تقویت اعتماد به نفس که در مقالات این سایت خدمت شما ارائه داده ایم روی خودتان کار کنید تا بال پرواز اعتماد به نفس را در خود به حرکت درآورید و زندگی شادی داشته باشید.

درباره “چگونه اعتماد به نفس از دست رفته را بازگردانیم” بیشتر بخوانید:

3 یک نظر

  1. کاظم عبدی پاسخ

    دولت محترم لطفا به داد جامعه معتاد برس،لطفا لطفا، دست قاچاقچی رو قطع کن،من دیدم به کارگر که با زحمت پول درآورده و درگیر اعتیاد هست چه آشغال ی میدن

  2. محمدرضا کرمانی پاسخ

    سلام من خیلی وقته موهامو میکنم الان چند وقت یبار حنا میزارم رو سرم شاید زوتر رشد کنه به نظرتون فایده داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *