تاریخ امروز :15 آبان 1403
آیا داروی هالوپریدول اعتیاد آور است؟

آیا داروی هالوپریدول اعتیاد آور است؟

داروی هالوپریدول با هدف درمان نمودن بعضی از اختلالات ذهنی و خلقی همچون اسکیزوفرنی استفاده می گردد. در حقیقت این دارو به بیمار کمک می نماید تا با وضوح بیشتری فکر بکند؛ کمتر عصبی شده و در زندگی روزمره شرکت نماید.

به علاوه اینکه بیمار با بهره گیری از این قرص می تواند افکار خودکشی، پرخاشگری و آسیب رساندن به دیگران را به کمترین مقدار ممکنه برساند. گفتنی است این قرص می تواند افکار منفی و توهم را نیز پایین بیاورد. در ادامه این مطلب در روانکده همراهمان باشید تا با این دارو بیشتر آشنا شده و در عین حال به این سوال پاسخ دهیم که این دارو اعتیاد آور است یا نه.

داروی هالوپریدول چه دارویی است ؟

لازم به ذکر است هالوپریدول با هدف درمان نمودن حرکات کنترل نشده و طغیان کلمات و اصوات مرتبط با سندرم توره نیز استفاده می گردد.

آیا داروی هالوپریدول اعتیاد آور است؟

این قرص در حقیقت یک داروی روانپزشکی از نوع ضد روان پریشی بوده که با بازگرداندن تعادل بعضی از مواد طبیعی در مغز، به سلامت کمک می نماید. این قرص قادر است سبب بروز خواب آلودگی شدید بشود؛ لذا آن دسته افرادی که از این قرص بهره می گیرند تا زمانی که حس خواب آلودگی دارند، نباید رانندگی کرده و یا با ماشین آلات کار نمایند.

داروی هالوپریدول برای کودکان

گفتنی است این قرص به منظور مشکلات رفتاری شدید در کودکان بیش فعال موقعی که دیگر درمان ها یا داروها در آنان اثر ندارد؛ استفاده می شود.

طریقه استفاده از داروی هالوپریدول

این دارو را می توانید بواسطه دهان با غذا و یا نیز بدون غذا و یا طبق دستور پزشک مصرف نمایید. چنانچه از فرم مایع دارو بهره می گیرید؛ با هدف اندازه گیری دوز خود از واحد اندازه گیری داروهای مایع استفاده نمایید.

لازم به ذکر است مقدار مصرف بر حسب شرایط پزشکی و پاسخ به درمان مشخص می شود. توصیه می گردد تا به صورت منظم از این دارو استفاده نمایید تا بتوانید بیشترین سود را از آن ببرید.

به منظور اینکه مصرف این دارو فراموش نگردد؛ بهتر است هر روز آن را سر ساعت مشخصی مصرف نمایید. همچنین بدون مشورت، مصرف این قرص را قطع ننمایید. با هدف قطع کردن این قرص ضروری است تا به صورت تدریجی مقدار آن را پایین بیاورید؛ در غیر این صورت عوارض قطع ناگهانی قرص هالوپریدول می تواند مشکلات بسیاری را برای شما به ارمغان آورد.

مطلب مرتبط: آیا لگزاتال اعتیاد آور است ؟

عوارض جانبی داروی هالوپریدول

مواردی همچون سرگیجه، سبکی سر، خواب آلودگی، مشکل ادرار کردن، اختلالات خواب، سردرد و اضطراب از جمله عوارض شایع این دارو می باشند. با توجه به این مسئله که سرگیجه و سبکی سر می توانند خطر زمین خوردن را زیاد نمایند؛ موقع بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده به آرامی بلند شوید. همچنین در صورت رخ دادن هر کدام از این عوارض جانبی زیر، این موضوع را به سرعت به پزشک اطلاع بدهید:

اسپاسم عضلانی، سفتی عضلات، لرزش، بی قراری، حالت صورت همچون ماسک

در این شرایط این امکان وجود دارد تا پزشک داروی دیگری را برای شما تجویز نماید. به علاوه اینکه در موارد نادر مصرف این قرص امکان دارد سطح پرولاکتین را زیاد کند. لازم به ذکر است افزایش این ماده شیمیایی در بدن می تواند موجب از دست رفتن ناخودآگاه شیر از سینه و قطع شدگی دوره های قاعدگی در زنان گردد.

قرص آرامبخش و ضد استرس بیشتر بخوانید: قرص آرامبخش و ضد استرس

برای مردان نیز این ماده سبب کم شدن توانایی جنسی، ناتوانی در تولید اسپرم و یا بزرگ شدن پستان ها می گردد. در صورت رخ دادن هر کدام از این علائم، فورا به پزشک خود اطلاع بدهید. از دیگر عوارض جانبی داروی هالوپریدول می توان به موارد زیر اشاره نمود:

آیا داروی هالوپریدول اعتیاد آور است؟

امکان دارد مصرف این قرص در مردان خطر نعوظ دردناک یا طولانی مدت برای بیشتر از 4 ساعت را در بر داشته باشد. در این صورت از کمک پزشکی بهره بگیرید؛ چراکه خطر بروز مشکلات دائمی به بیضه ها وجود دارد.

همچنین مصرف هالوپریدول ممکن است در موارد نادر سبب بیماری دیسکینزی بشود. در صورت بروز کشیدگی عضلات صورت، تورم و یا جمع شدگی دهان و نیز لزرش غیر قابل کنترل به پزشک مراجعه نمایید.

مطلب مرتبط: آیا کلونیدین اعتیاد آور است ؟

لازم به ذکر است مصرف این دارو به ندرت ممکن است سبب رخ دادن سندروم نورلپیتیک شود. در صورت بروز علائمی که در ادامه می آیند؛ فورا به پزشک مراجعه نمایید: تب، سفتی عضلانی، درد، خستگی شدید، گیجی شدید، تعریق زیاد ،ضربان قلب سریع و نامنظم، ادرار تیره، علائم مشکلات کلیوی همچون تغییر در مقدار ادرار.

از عوارض جانبی جدی هالوپریدول می توان به علائم عفونت (همچون تب و گلودرد مداوم)، حالت تهوع و استفراغ مدام، تشنج، درد معده و شکم و زردی چشم و پوست.

احتیاطات مصرف داروی هالوپریدول

  • چنانچه به این قرص حساسیت دارید به پزشک خود بگویید.
  • در صورتی که سابقه حساسیت های دارویی دارید؛ به پزشک بگویید؛ چراکه این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می تواند موجب رخ دادن واکنش های آلرژیک شود.
  • در صورتی که سابقه ابتلا به بیماری هایی همچون مشکلات سیستم عصبی شدید، افسردگی شدید، بیماری پارکینسون، اختلال دو قطبی، مشکل ادرار، گلوکوم، مشکلات قلبی، تیروئید پرکار، تشنج و تعداد کم گلبول های سفید خون دارید؛ قبل از مصرف دارو به پزشک خود اطلاع دهید.

مطلب مرتبط: آیا داروی پرگابالین اعتیاد آور است

  • موقه بهره گیری از داروی هالوپریدول از نوشیدنی های الکلی و ماری جوانا استفاده نکنید.
  • لازم به ذکر است این دارو می تواند تعرق را کم کرده و شما را دچار گرمازدگی بکند؛ لذا به هنگام مصرف این قرص از کارسخت و ورزش خودداری نمایید.
  • گفتنی است در دوران بارداری، ضروری است تا این دارو فقط در صورت نیاز به وضوح استفاده گردد. نوزادانی که از مادرانی که در 3 ماه آخر بارداری از این دارو بهره گرفته اند؛ متولد شده اند امکان دارد علائمی همچون سفتی یا لرزش عضلانی، خواب آلودگی، مشکلات تغذیه ای و تنفسی یا گریه مداوم را پیدا نماید.
  • به یاد داشته باشید که این دارو به شیر مادر منتقل می شود و قادر است اثرات نامطلوبی بر روی نوزاد شیرخوار بگذارد؛ لذا پیش از شیردهی با پزشک خود مشورت نمایید.

آیا داروی هالوپریدول اعتیاد آور است؟

آیا هالوپریدول اعتیاد آور است ؟

در آخر هم باید اشاره کرد که مصرف این قرص می تواند منجر به وابستگی شده و ضروری است تا این قرص با کاهش دوز مصرفی قطع گردد.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی داروی هالوپریدول پرداختیم و تمام جوانب آن را مورد بررسی قراردادیم. نظر شما در این باره چیست آیا از این دارو تاکنون استفاده کرده اید؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

4/5 - (1 امتیاز)

2 یک نظر

  1. منیژه سرایی پاسخ

    همسرم ۶۵ساله انگشت شصت دست چپش سر میشد دکتر قبل بردم بهش هالوپریدول نیم داد تا دوماه دستش خوب شد ولی بعد از تمام شدن قرصش تیک فک گرفت تمام روز همش ملچ ملوچ میکنه فقط تو خواب این کارو نمیکنه پیمزاید بهش دادن قطع میشه ولی با کوچکترین ناراحتی برمیگرده الان دوساله این مشگلو داره بعد ازدرمانهای مختلف الان مثل اکو قلب وام آر آی و آزمایشهای مختلف سونو کامل فهمیدن که هیچ مشگلی نداره و فقط عوارض قرص هالوپریدول باعث این ملچ و ملوچ شده حالا قرص تری هگزیفنیدل۲.پیموزاید .تترابنازین مدت دوماهه مصرف میکنه مشگلش ضعیف تر شده ولی اصلا قطع نمیشه

  2. منیژه سرایی پاسخ

    همسرم ۶۵ساله انگشت شصت دست چپش سر میشد دکتر قلب بردم بهش هالوپریدول نیم داد تا دوماه دستش خوب شد ولی بعد از تمام شدن قرصش تیک فک گرفت تمام روز همش ملچ ملوچ میکنه فقط تو خواب این کارو نمیکنه پیمزاید بهش دادن قطع میشه ولی با کوچکترین ناراحتی برمیگرده الان دوساله این مشگلو داره بعد ازدرمانهای مختلف الان مثل اکو قلب وام آر آی ونوارمغزی و آزمایشهای مختلف سونو کامل فهمیدن که هیچ مشگلی نداره و فقط عوارض قرص هالوپریدول باعث این ملچ و ملوچ شده حالا قرص تری هگزیفنیدل۲.پیموزاید .تترابنازین مدت دوماهه مصرف میکنه مشگلش ضعیف تر شده ولی اصلا قطع نمیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *