تاریخ امروز :9 آبان 1403

قرص خوراکی سرترالین در حقیقت یک داروی تجویزی بوده که به اسم تجاری زولوفت در دسترس افراد قرار دارد در عین حال این دارو به عنوان یک داروی ژنریک نیز در دسترس است.

لازم به ذکر است داروهای ژنریک عموما کم هزینه‌ تر می باشند. سرترالین، دارویی است که در درمان افسردگی موثر است و در عین حال از دیگر داروهای قدیمی که به منظور درمان نمودن افسردگی استفاده می شد؛ دارای عوارض جانبی کمتری است.

در حقیقت این دارو به منظور درمان نمودن اختلال افسردگی ماژور ، وسواس فکری عملی، اختلالات هراس و اضطراب بعد از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی و نیز اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی بهره گرفته می‌شود.

در واقع سرترالین به مهارکننده ‌های انتخابی بازجذب سروتونین معروف است و با کمک به ترمیم تعادل یک ماده طبیعی خاص به نام سروتونین در مغز عمل می نماید. این امکان وجود دارد تا این دارو باعث بهبود روحیه، خواب، اشتها و سطح انرژی فرد شده و علاقه اش را به زندگی بازگرداند.

به علاوه اینکه امکان دارد این دارو ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات وحشت را کم کند. از طرفی دیگر ممکن است این دارو میل و وسواس به انجام دادن کارهای مکرر همچون شستن بیش از اندازه دست، چک نمودن بیش از اندازه و شمارش بیش از حد را که کیفیت زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ کم کند.

همه ما درباره سرترالین شنیده ایم؟ شاید کنجکاو باشید که این دارو اعتیاد آور است یا خیر؟ آیا می دانید که استفاده بیش از حد از این قرص ممکن است مرگ آور باشد؟

اگر در نزدیکی خود کسی را می بینید که از این دارو استفاده می کند یا خودتان از آن استفاده می کنید حتما با یک مشاور در این زمینه مشورت کنید و بدن و سلامتی خود را دوست داشته باشید.

در این مقاله به بررسی داروی سرترالین می پردازیم و درباره اعتیاد آور بودن آن صحبت می کنیم پس تا آخر این مقاله همراه روانکده باشید تا جواب سوال های خود را بیابید.

ماهیت-سرترالین-چیست-و-نحوه-اثر-گذاری-آن-چگونه-است؟

ماهیت سرترالین چیست و نحوه اثر گذاری آن چگونه است؟

قرص خوراکی سرترالین در حقیقت یک داروی تجویزی بوده که به اسم تجاری زولوفت در دسترس افراد قرار دارد. در عین حال این دارو به عنوان یک داروی ژنریک نیز در دسترس است.

لازم به ذکر است داروهای ژنریک عموما کم هزینه‌ تر می باشند. سرترالین، دارویی است که در درمان افسردگی موثر است و در عین حال از دیگر داروهای قدیمی که به منظور درمان نمودن افسردگی استفاده می شد؛ دارای عوارض جانبی کمتری است.

در حقیقت این دارو به منظور درمان نمودن اختلال افسردگی ماژور ، وسواس فکری عملی، اختلالات هراس و اضطراب بعد از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی و نیز اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی بهره گرفته می‌شود.

امکان دارد از این دارو به عنوان مکملی برای درمان بهره گرفته شود و این مورد یعنی امکان دارد این دارو به همراه سایر داروها نیز مصرف شود.

در واقع سرترالین به مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین معروف است و با کمک به ترمیم تعادل یک ماده طبیعی خاص به نام سروتونین در مغز عمل می نماید. این امکان وجود دارد تا این دارو باعث بهبود روحیه، خواب، اشتها و سطح انرژی فرد شده و علاقه اش را به زندگی بازگرداند.

به علاوه اینکه امکان دارد این دارو ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات وحشت را کم کند. از طرفی دیگر ممکن است این دارو میل و وسواس به انجام دادن کارهای مکرر همچون شستن بیش از اندازه دست، چک نمودن بیش از اندازه و شمارش بیش از حد را که کیفیت زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ کم کند.

سرترالین چگونه مصرف می شود؟

توصیه می شود این دارو را دقیقا بر حسب تجویز روانپزشک مصرف نمایید. بهتر است همه دستورالعمل‌هایی که بر روی جعبه دارو نوشته شده است را رعایت نمایید.

به یاد داشته باشید که گاها امکان دارد پزشک دوز مصرفی را تغییر بدهد. لازم به ذکر است سرترالین ممکن است همراه و یا بدون غذا مصرف گردد. تلاش کنید تا سرترالین را هر روز در یک ساعت مشخص مصرف نمایید.

دقت داشته باشید که ضروری است تا فرم مایع این دارو پیش از مصرف آن رقیق گردد. به منظور اطمینان یافتن از دریافت دوز صحیح، مایع را با قطره چکان دارویی تهیه شده اندازه‌ گیری نمایید.

در ادامه مقدار مصرف را بواسطه یک و نیم فنجان آب، گیاه زنجبیل، لیموناد و یا نیز آب پرتقال مخلوط نمایید. بهتر است به منظور رقیق سازی سرترالین از نوشیدنی‌ دیگری بهره نبرید. در ادامه این مخلوط را به هم زده و بلافاصله تمام آن را بنوشید.

لازم به ذکر است امکان دارد ۴ هفته به طول انجامد تا علائم بیماری شما بهبود یابد. توصیه می گردد بهره گیری از سرترالین را بر حسب دستور پزشک ادامه داده و در صورت عدم بهبود علائم به پزشک خود اطلاع بدهید.

شاخص-ترین-عوارضات-جانبی-سرترالین-چیست؟

شاخص ترین عوارضات جانبی سرترالین چیست؟

امکان دارد قرص خوراکی این دارو موجب خواب آلودگی، بی خوابی و یا نیز هردو شود. از عوارض جانبی رایج این دارو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحریک پذیری
  • تعریق زیاد
  • تهوع
  • اسهال
  • سوءهاضمه
  • تغییر در عادات خواب
  • مشکلات جنسی
  • خستگی
  • و…

برخی از عوارض جانبی جدی این دارو عبارتند از : اقدام به خودکشی و انگیزه های خطرناک، اضطراب یا حملات وحشت، مبتلا شدن به افسردگی یا تشدید آن، افزایش فعالیت، سندرم سروتونین، تشنج، واکنش های شدید آلرژیک، تغییرات در وزن و اشتها، چشم درد و تغییرات بینایی، خونریزی های غیر طبیعی و…

بیشتر بخوانید: بهترین راه ها برای حفاظت از کودک از افراد پدوفیلی

علت افزایش وزن در اثر مصرف سرترالین چیست؟

در حالی که دانشمندان و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مدت ها است می دانند که دارو های ضد افسردگی می توانند باعث تغییر وزن شوند، شواهد زیادی وجود ندارد که نشان دهد چرا این عارضه جانبی بالقوه رخ می دهد.

افزایش وزن زمانی اتفاق می‌افتد که افراد کالری بیشتری از غذا ها و نوشیدنی ‌ها نسبت به آن چه که می ‌توانند از طریق فعالیت بسوزانند مصرف کنند.

عوامل محیطی مختلفی می ‌توانند بر میزان کالری دریافتی و سطح فعالیت تاثیر بگذارند، از جمله دسترسی به انواع خاصی از غذا، بخش‌ های متوسط ​​بزرگ و کمبود فرصت برای ورزش.

شرایط پزشکی، مانند کم کاری تیروئید، سندرم کوشینگ و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نیز ممکن است در شرایط خاص به افزایش وزن کمک کنند.

در حال حاضر، به نظر نمی رسد شواهدی وجود داشته باشد که نشان دهد سرترالین تاثیر منفی بر متابولیسم شما دارد. در یک مطالعه از سال ۲۰۰۹ که در مجله تیروئید: مجله رسمی انجمن تیروئید آمریکا منتشر شد، محققان دریافتند که سرترالین هیچ تاثیر قابل توجهی بر عملکرد تیروئید ندارد و هر گونه اثرات متابولیکی بالقوه را محدود می کند.

یک نظریه این است که دارو های ضد افسردگی مانند سرترالین ممکن است اشتهای شما را تحریک کرده و با تاثیر بر توانایی شما برای سرکوب میل به خوردن، احساس گرسنگی بیشتری نسبت به حالت عادی در شما ایجاد کند.

این بدان معنی است که اگر از سرترالین یا یک داروی ضد افسردگی دیگر استفاده می کنید، ممکن است بعد از خوردن غذا احساس رضایت کم تری داشته باشید و باعث می شود که وعده های بزرگ تری بخورید و گام های کم تری برای کنترل کل کالری دریافتی خود بردارید. با گذشت زمان، اگر سطح فعالیت خود را نیز افزایش ندهید، این افزایش در کالری دریافتی می تواند منجر به افزایش وزن شود.

از آن جایی که دارو هایی مانند سرترالین اغلب برای طولانی مدت تجویز می شوند، حتی افزایش اندک در اشتهای شما در نهایت می تواند تاثیر قابل توجهی بر وزن شما داشته باشد. نظریه دیگر این است که سرترالین و سایر دارو های ضد افسردگی ممکن است با معکوس کردن کاهش وزنی که برخی افراد در هنگام افسردگی تجربه می کنند، باعث افزایش وزن شوند.

علت-افزایش-وزن-در-اثر-مصرف-سرترالین-چیست؟

احساساتی مانند افسردگی اغلب می تواند منجر به از دست دادن اشتها شود. اگر به دلیل کاهش اشتهای ناشی از افسردگی وزن کم کرده اید، ممکن است با شروع درمان با سرترالین یا یک داروی ضد افسردگی دیگر، با بهبود اشتهای تان دوباره وزن خود را به دست آورید.

همچنین ممکن است سرترالین و سایر SSRI ها اثرات هورمون هایی را که سدیم و مایعات را در بدن شما کنترل می کنند را مسدود کرده و در نتیجه احتباس مایعات را به همراه داشته باشد. به طور خلاصه، در حالی که افزایش وزن یک عارضه جانبی شناخته شده سرترالین و چندین داروی ضد افسردگی دیگر است، کارشناسان هنوز کاملا مطمئن نیستند که چرا باعث افزایش وزن می شود.

معجزه سرترالین

معجزه سرترالین افزایش سروتونین در مغز است که باعث شادی و نشاط می شود، سلامت روان فرد را متعادل می کند و علائم افسردگی و اضطراب را بهبود می بخشد.

سرترالین ممکن است در پیشگیری از حملات پانیک (ترس یا اضطراب ناگهانی کنترل نشده) و در توقف برخی رفتار های نامنظم و همچنین بهبود خلق و خوی فرد موثر باشد.

یکی دیگر از معجزات سرترالین این است که زمان رسیدن به ارگاسم را در مردان مبتلا به انزال زودرس افزایش می دهد.

مطالب مرتبط:

سرترالین و لاغری

آیا قرص سرترالین اعتیاد آور است

خطرناک ترین دارو های اعصاب و روان

بازجذب سروتونین یا SSRI چیست؟

لیست کامل دارو های اعصاب و روان

موثر ترین دارو برای پانیک

کلام آخر

ما در مطلب بالا به همراه روانکده به برسی موضوعاتی مانند ماهیت سرترالین چیست و نحوه اثر گذاری آن چگونه است؟، سرترالین چگونه مصرف می شود؟، شاخص ترین عوارضات جانبی سرترالین چیست؟، علت افزایش وزن در اثر مصرف سرترالین چیست؟، معجزه سرترالین بیساری موارد دیگر پرداختیم تا با مطالعه این مطلب اطلاعات کامل و جامعی در مورد سرترالین داشته باشید.

2/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

1 یک نظر

  1. قاسم نجفی پاسخ

    دولت محترم لطفا به داد جامعه معتاد برس،لطفا لطفا، دست قاچاقچی رو قطع کن،من دیدم به کارگر که با زحمت پول درآورده و درگیر اعتیاد هست چه آشغال ی میدن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *