Nosocomephobia یک ترس شدید از بیمارستان است. این نوعی اختلال اضطرابی است که می تواند باعث علائم و حملات پانیک شود. ممکن است از دریافت مراقبت های پزشکی مهم جلوگیری کند یا شما را از ملاقات با عزیزان تان باز دارد. Nosocomephobia ممکن است با ترس های دیگری مانند میکروب، بیماری، خون یا سوزن مرتبط باشد. انواع خاصی از درمان می تواند کمک کند.
فهرست مطالب
- 1 نوزوکومفوبیا چیست؟
- 1.1 چگونه nosocomephobia می تواند بر زندگی روزمره تاثیر بگذارد؟
- 1.2 نوزوکومفوبیا چقدر شایع است؟
- 1.3 آیا نوزوکومفوبیا انواع مختلفی دارد؟
- 1.4 چه چیزی باعث ترس از بیمارستان می شود؟
- 1.5 علائم فوبیای بیمارستانی چیست؟
- 1.6 نوزوکومفوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟
- 1.7 درمان نوزوکومفوبیا چیست؟
- 1.8 چگونه می توانم خطر نوزوکومفوبیا را کاهش دهم؟
- 1.9 آیا نوزوکومفوبیا قابل درمان است؟
- 1.10 چگونه می توانم به بهترین شکل یاد بگیرم که با ترس از بیمارستان کنار بیایم؟
نوزوکومفوبیا چیست؟
Nosocomephobia یک ترس شدید و طاقت فرسا از بیمارستان است. این وضعیت یک فوبیا خاص است که شبیه به اختلال اضطراب است. بسیاری از مردم در بیمارستان ها ناراحت هستند. بیمارستان ها اغلب با بیماری، درد و مرگ همراه هستند؛ اما برخی دیگر از مردم می توانند آن تداعی های منفی را نادیده بگیرند و در صورت نیاز به بیمارستان مراجعه کنند.
افراد مبتلا به nosocomephobia تحت تاثیر ترس قرار می گیرند. آن ها ممکن است:
- از بیمارستان ها، حتی زمانی که به مراقبت های پزشکی نیاز دارند، خودداری کنید.
- وقتی آن ها فقط به بیمارستان فکر می کنند بسیار عصبی شوند.
- وقتی با احتمال رفتن به بیمارستان، حتی برای ملاقات با شخص دیگری مواجه می شوند، وحشت کنند.
- پشیمانی از عدم ملاقات عزیزان در بیمارستان به دلیل ترس آن ها.
- بیش از حد نگران رفتن به بیمارستان باشید.
چگونه nosocomephobia می تواند بر زندگی روزمره تاثیر بگذارد؟
Nosocomephobia می تواند تاثیر منفی بر سلامت جسمی و عاطفی داشته باشد. می تواند علائم ترس شدید را ایجاد کند. ممکن است شما را از دریافت مراقبت های پزشکی که نیاز دارید باز دارد. همچنین می تواند از ملاقات با عزیزان بیمار جلوگیری کند که می تواند اثرات عاطفی پایداری داشته باشد. مانند همه فوبیا ها، افراد مبتلا به nosocomephobia ممکن است درک کنند که این احساسات غیرمنطقی هستند، اما قادر به کنترل آن ها نیستند.
نوزوکومفوبیا چقدر شایع است؟
Nosocomephobia، مانند آکروفوبیا (ترس از ارتفاع) و آئروفوبیا (ترس از پرواز)، نسبت به سایر فوبیا ها شایع تر است. این بیماری می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد، از دوران کودکی یا بزرگسالی.
آیا نوزوکومفوبیا انواع مختلفی دارد؟
Nosocomephobia ممکن است با سایر فوبیا های خاص مرتبط با بیمارستان ها و مراقبت های بهداشتی مرتبط باشد، از جمله:
- آگلیوفوبیا، ترس از درد.
- سرطان هراسی، ترس از سرطان.
- کلاستروفوبیا، ترس از فضا های بسته، مانند اتاق های معاینه کوچک یا آزمایش های پزشکی که نیاز به حبس دارد.
- هموفوبیا، ترس از خون.
- یاتروفوبیا، ترس از پزشکان.
- میسوفوبیا، ترس از میکروب.
- نوسوفوبیا، ترس از بیماری.
- توموفوبیا، ترس از جراحی.
- فارماکوفوبیا، ترس از دارو ها.
- تاناتوفوبیا، ترس از مرگ.
- تریپانوفوبیا، ترس از سوزن.
چه چیزی باعث ترس از بیمارستان می شود؟
متخصصان سلامت روان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث فوبیای خاص مانند nosocomephobia می شود. اما ممکن است مربوط به:
- ژنتیک: برخی افراد دارای سابقه خانوادگی اضطراب و ترس های خاص هستند.
- تجارب تروماتیک مرتبط با بیمارستان ها: ممکن است پس از یک تجربه آسیب زا در بیمارستان دچار نوزوکومفوبیا شوید. به عنوان مثال می توان به شدت بیمار یا آسیب جدی در دوران کودکی یا دیدن مرگ یکی از عزیزانش در بیمارستان اشاره کرد.
- سایر ترس ها: زمانی که شما نسبت به سایر موارد مربوط به بیمارستان ها ترس دارید، ممکن است نوزوکوموفوبیا ایجاد شود. به عنوان مثال می توان به احساسات منفی در مورد برهنگی، میکروب ها، خون و سوزن اشاره کرد.
- تصویر رسانه ای از بیمارستان ها: فیلم ها و گزارش های خبری اغلب بیمارستان ها را با خطر، فاجعه، خطا های پزشکی و سایر موقعیت های ترسناک مرتبط می دانند.
- مشکلات حسی: نوزوکومفوبیا ممکن است در فردی با حس بویایی قوی ایجاد شود. به عنوان مثال، ممکن است به بوی ضد عفونی کننده، تشتک، استفراغ یا فضولات انسانی بیش از حد حساس باشند.
علائم فوبیای بیمارستانی چیست؟
فرد مبتلا به nosocomephobia ممکن است علائم اضطراب یا هراس را هنگام فکر کردن، دیدن یا مراجعه به بیمارستان تجربه کند. ترس خفیف از پزشکان سندرم کت سفید نامیده می شود. این زمانی اتفاق می افتد که فشار خون یک فرد در اطراف ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی یا در مراکز پزشکی افزایش می یابد.
بیشتر بخوانید: نحوه برخورد با یک مادر بد
Nosocomephobia ممکن است باعث شود:
- تنگی نفس، تنفس سریع یا هیپرونتیلاسیون.
- سرگیجه.
- دهان خشک.
- تعرق مفرط.
- تنش عضلانی.
- تهوع و استفراغ.
- کابوس ها
- موارد وحشت زدگی.
- ضربان قلب سریع
- تکان دادن.
- اصرار به فرار و پنهان شدن دارند.
نوزوکومفوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟
بسیاری از مردم در بیمارستان ها ناراحت هستند. اما nosocomephobia یک ترس شدید و طاقت فرسا است که بر رفتار و تصمیمات شما تاثیر می گذارد. اگر فکر می کنید ممکن است فوبیا داشته باشید، با مشاور خود صحبت کنید. اگرچه هیچ آزمایشی نمی تواند نوزوکوموفوبیا را تشخیص دهد، اما یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا همان مشاور می تواند یک فوبیا خاص را بر اساس گفتگو با شما در مورد موارد زیر تشخیص دهد تشخیص بستگی به این دارد که آیا ترس شما:
- باعث اضطراب شدید می شود.
- منجر به استرس قابل توجهی می شود یا بر زندگی روزمره شما تاثیر می گذارد.
- حداقل شش ماه است که این اتفاق افتاده است.
- با هر خطر واقعی تناسب ندارد.
- باعث می شود از بیمارستان ها دوری کنید، حتی اگر بخواهید یا نیاز به رفتن به آن جا داشته باشید.
- علائم فیزیکی اضطراب یا حملات پانیک را ایجاد می کند.
درمان نوزوکومفوبیا چیست؟
افراد مبتلا به nosocomephobia خفیف ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند. اما ترس می تواند علائمی ایجاد کند، مراقبت های پزشکی را مختل کند یا شما را از ملاقات با عزیزان بیمار باز دارد. بنابراین، برخی از افراد برای مقابله با این ترس به کمک نیاز دارند. درمان Nosocomephobia ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درمان شناختی رفتاری (CBT) : CBT یک روان درمانی ساختاریافته است که می تواند به شما در درک و کنترل افکار و احساسات کمک کند. یک درمانگر با شما صحبت می کند تا بفهمد که چرا آن گونه فکر می کنید، احساس می کنید و رفتار می کنید. با گذشت زمان، CBT می تواند به شما کمک کند افکار منفی مرتبط با بیمارستان ها را بیاموزید.
- مواجهه درمانی: مواجهه درمانی، که گاهی اوقات حساسیت زدایی نامیده می شود، به شما کمک می کند با ترس های خود به تدریج مقابله کنید. فرد مبتلا به nosocomephobia در طول زمان در معرض ایده بیمارستان در یک محیط کنترل شده قرار می گیرد. درمان با چیزی کم تر ترسناک مانند عکس یک بیمارستان شروع می شود. در نهایت، ممکن است به یک بیمارستان نزدیک شوید، سپس به یک بیمارستان بروید. با افزایش قرار گرفتن در معرض، می توانید یاد بگیرید که نوزوکومفوبیا را مدیریت کنید.
- هیپنوتیزم درمانی: هیپنوتیزم درمانی می تواند شما را در حالت خلسه مانند اما متمرکز قرار دهد. تحت هیپنوتیزم، شما نسبت به پیشنهاد و تغییر باز تر هستید. یک هیپنوتیزم کننده ممکن است بتواند فرد هیپنوتیزم شده را متقاعد کند که کم تر از بیمارستان می ترسد.
- دارو ها: انواع دارو های ضد اضطراب یا ضد افسردگی می توانند به کاهش علائم اضطراب یا افسردگی کمک کنند. این دارو ها درمانی برای nosocomephobia نیستند. اما دارو های ضد اضطراب ممکن است به شما کمک کنند در شرایطی که حتما باید به بیمارستان بروید، مقابله کنید. مثلا رفتن به بیمارستان برای ملاقات با یکی از عزیزان یا انجام یک روش پزشکی مهم.
چگونه می توانم خطر نوزوکومفوبیا را کاهش دهم؟
متخصصان سلامت روان به طور کامل علل فوبیای خاص مانند nosocomephobia را درک نمی کنند، بنابراین هیچ راه اثبات شده ای برای جلوگیری از آن وجود ندارد. با این حال، اگر فوبیا دارید، ممکن است دچار اختلالات اضطرابی دیگری مانند اختلال هراس یا اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) شوید یا در حال حاضر دچار آن شوید. این مهم است که با مشاور خود برای مدیریت هر گونه علائم اولین اختلال اضطرابی خود برای جلوگیری از دیگران همکاری کنید.
ممکن است بتوانید خطر nosocomephobia را با موارد زیر کاهش دهید:
- محدود کردن مصرف الکل و مواد مخدر تفریحی.
- کاهش استرس در طول فعالیت های روزمره، مانند کار.
- ترک سیگار و سایر اشکال مصرف تنباکو.
- گذراندن وقت با عزیزان.
- شروع به یک سرگرمی جدید برای دور کردن ذهن خود از فوبیا.
آیا نوزوکومفوبیا قابل درمان است؟
هیچ درمانی برای nosocomephobia وجود ندارد، اما درمان به اکثر افرادی که به طور منظم آن را انجام می دهند کمک می کند.
چگونه می توانم به بهترین شکل یاد بگیرم که با ترس از بیمارستان کنار بیایم؟
اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود مجبورند به مطب پزشک یا بیمارستان مراجعه کنند. استراتژی های خاصی می توانند به شما در مدیریت ترس و اضطراب کمک کنند تا در صورت لزوم بتوانید به بیمارستان بروید. ممکن است کمک کند:
- امکاناتی را انتخاب کنید که کم تر ترسناک باشند. بسیاری از بیمارستان های جدید تر به گونه ای طراحی شده اند که آرام تر و راحت تر باشند.
- اگر مجبور به انجام آزمایش هستید، از قبل برنامه ریزی کنید. از کسی بخواهید که برای حمایت همراه شما باشد. وسایل آشنا و آرامش بخشی را بسته بندی کنید که به شما احساس راحتی بیشتری می دهد. چیز هایی مانند کتاب و بازی را که می تواند به شما کمک کند، بردارید.
- تکنیک های ساده ای مانند مدیتیشن، تمرینات تنفسی و آرامش عضلات را تمرین کنید. تمرکز بر حواس خاص ممکن است به آرامش شما نیز کمک کند. به عنوان مثال، روی حسی که در لمس یک وسیله آرامش بخش مانند یک ژاکت نرم احساس می شود، تمرکز کنید. یا یک غذای مورد علاقه را بخورید و روی مزه آن تمرکز کنید.
- مقدار کافئین مصرفی خود را کاهش دهید. کافئین می تواند اضطراب را شدید تر کند.
- در مورد ترس خود با یکی از عزیزان یا یک مشاور حرفه ای و متخصص و مورد اعتماد صحبت کنید.
سخن آخر
Nosocomephobia یک اختلال اضطرابی است که شامل ترس شدید و غیر منطقی از بیمارستان است. می تواند باعث علائم اضطراب یا ترس شدید شود و شما را از دریافت مراقبت های پزشکی که نیاز دارید باز دارد. کار با یک درمانگر و تمرین تکنیک هایی برای مدیریت اضطراب می تواند کمک کننده باشد.
نمیدونم چه کار کنم نمیتونم باکسی حرف بزنم حتی بامشاوره هی میخوام حرف بزنم نمیشه