همانطور که هیچ قرص جادویی برای جلوگیری از زوال عقل وجود ندارد؛ هیچ غذایی هم نمی تواند داشتن حافظه قوی همراه با افزایش سن را تضمین کند. با این حال متخصصان تغذیه تاکید دارند که مهمترین استراتژی پیروی از یک الگوی غذایی سالم است که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل باشد. در این مقاله از روانکده ما بهترین غذاهای حافظه را به شما معرفی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
آیا برخی غذاها می توانند سلامت ذهن ما را تقویت کنند؟
مغز یک اندام انرژی بر است و حدود 20 درصد از کالری بدن را مصرف می کند و برای حفظ تمرکز در طول روز به سوخت زیادی نیاز دارد.
با افزایش سن؛ مغز ما دچار تغییرات خاصی می شود. ماده سفید در مغز ما تغییر میکند که می تواند بر نحوه انتقال اطلاعات مغز به بقیه بدن تأثیر بگذارد؛ علاوه بر این ماده خاکستری در مغز که بخش کنترل کننده پردازش و تفکر است؛ کاهش می یابد.
خوردن یک رژیم غذایی تقویتکننده مغز میتواند عملکرد کوتاهمدت و بلندمدت مغز را پشتیبانی کند. خوشبختانه، رژیمهای غذایی و مواد غذایی مختلف به کاهش انحطاط مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر کمک میکنند.
مطلب مرتبط: چطور تنفر از دیگران را از ذهنمان بیرون کنیم؟
برخی از رژیم های غذایی که ثابت شده است فواید مختلفی برای سلامتی دارند؛ به شرح زیر میباشند:
- رژیم غذایی مدیترانه ای: که بر غذاهایی مانند سبزیجات، غلات کامل و روغن زیتون تمرکز دارد و برای داشتن سلامت قلب پیشنهاد شده است؛ اما با به حداقل رساندن تغییرات ماده سفید و خاکستری می تواند برای مغز نیز مفید باشد.
- رژیم MIND: ترکیبی از رژیم مدیترانه ای و رژیم غذایی DASH است که برای کاهش فشار خون میباشد. رژیم MIND بر روی غذاهای تقویت کننده مغز مانند ماهی و انواع توت ها تمرکز دارد؛ در حالی که غذاهایی مانند گوشت قرمز، غذاهای سرخ شده، شیرینی ها و فست فودها را حذف می کند. حذف غذاهای التهاب آور و قند بالا می تواند مغز شما را تقویت کند و همچنین ممکن است به پیشگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل کمک کند.
اما اگر آماده نیستید به یک رژیم کاملاً جدید متعهد شوید؛ گنجاندن غذاهای خاص در وعدههای غذاییتان هم میتواند فواید زیادی برای حافظه داشته باشد.
بهترین غذاها برای تقویت مغز و حافظه
مغز به عنوان مرکز کنترل بدن؛ وظیفه حفظ ضربان قلب و تنفس ریه ها را بر عهده دارد و به ما اجازه می دهد حرکت کنیم، احساس کنیم و فکر کنیم. به همین دلیل ایده خوبی است که مغز خود را در بهترین شرایط نگه داریم.
غذاهایی که می خوریم در حفظ سلامت مغز نقش دارند و می توانند وظایف ذهنی خاصی مانند حافظه و تمرکز را بهبود ببخشند. 6ماده غذایی که مغز ما را تقویت می کنند عبارتند از:
1.سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگدار مانند کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مفید برای مغز؛ مانند ویتامین K، لوتئین، فولات و بتا کاروتن هستند. تحقیقات نشان می دهد که این غذاهای گیاهی ممکن است به کاهش زوال شناختی کمک کنند.
2.آجیلها و دانهها
آجیل ها منابع عالی پروتئین و چربی های سالم هستند و به طور خاص حتی یک نوع آجیل میتواند حافظه را بهبود بخشد.
- گردو: گردو سرشار از نوعی اسید چرب امگا 3 به نام اسید آلفا لینولنیک است. رژیم های غذایی غنی از ALA و سایر اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون و تمیز کردن عروق مرتبط هستند و این هم برای قلب و هم برای مغز خوب است.
- بادام زمینی: بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین است وسطح انرژی فرد را در طول روز بالا نگه میدارد. بادام زمینی همچنین ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی از جمله سطوح بالای ویتامین E و رسوراترول را برای حفظ سلامت مغز فراهم می کند.
بیشتر بخوانید: 7 راز کاربردی زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالا
- تخم کدو تنبل: تخم کدو حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که از بدن و مغز در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین منبع عالی منیزیم، آهن، زینک و مس میباشد که هر یک از این مواد مغذی برای سلامت مغز مهم هستند. احتمالاً میتوانید با افزودن دانههای کدو تنبل به رژیم غذاییتان از مزایای آن بهره ببرید.
مطلب مرتبط: اعتماد به نفس کاذب چیست؟
3.ماهیهای چرب
وقتی مردم در مورد غذاهای مغز صحبت می کنند، ماهی های چرب اغلب در صدر لیست قرار می گیرند. مغز از امگا 3 برای ساختن سلول های مغز و عصبی استفاده می کند و این چربی ها برای یادگیری و حافظه ضروری هستند. نمونه هایی از ماهی های روغنی که حاوی سطوح بالایی از امگا 3 هستند عبارتند از:
- ماهی سالمون
- ماهی خال مخالی
- ماهی تن
- شاه ماهی
- ساردین
همچنین برخی تحقیقات نشان می دهند افرادی که به طور منظم ماهی می خورند؛ ماده خاکستری بیشتری در مغز خود دارند. ماده خاکستری حاوی سلول های عصبی است که تصمیم گیری، حافظه و احساسات را کنترل می کنند.
4.قهوه
دو جزء اصلی قهوه (کافئین و آنتی اکسیدان ها) می توانند به سلامت مغز کمک کنند. کافئین موجود در قهوه اثرات مثبتی از جمله: افزایش هوشیاری و بهبود خلق و خو در شما دارد.
مصرف کافئین منجر به بهبود کوتاهمدت توجه و هوشیاری میشود و در درازمدت نیز با کاهش خطر بیماری های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر مرتبط است. بیشترین کاهش این خطرات در بزرگسالانی مشاهده شده که 3-4 فنجان قهوه در روز مصرف می کردند.
5.زغال اخته
زغال اخته فواید متعددی برای سلامتی مغز دارد. زغال اخته و سایر انواع توت های رنگی؛ آنتوسیانین ها را تولید می کنند که گروهی از ترکیبات گیاهی با اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند. برخی از آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته در مغز انباشته می شوند و به بهبود ارتباط بین سلول های مغز کمک می کنند و می توانند به جلوگیری از پیری مغز و بیماری های عصبی کمک کند.
مطلب مرتبط: عادت چیست و چگونه ساخته میشود؟
6.غلات کامل
تحقیقات نشان میدهد کسانی که کربوهیدرات های تصفیه شده مانند برنج سفید، نودل و فست فود مصرف می کنند؛ ظرفیت شناختی از جمله حافظه کوتاه مدت و کاری ضعیف تری دارند. خوردن غلات کامل راه دیگری برای بهره مندی از اثرات ویتامین E است؛ زیرا این غلات منبع خوبی از ویتامین هستند. غلات سبوس دار عبارتند از:
- برنج قهوه ای
- جو
- بلغور گندم
- بلغور جو دوسر
- نان آرد کامل نان سبوس دار نانی که با آرد سبوس نگرفته پخته باشند
- پاستا سبوس دار
- گندم سیاه
کلام آخر
به طور کلی؛ توجه به آنچه می خورید می تواند فواید سلامتی زیادی برای مغز و حافظه داشته باشد و حتی تغییرات کوچک می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. با حفظ تناسب وزن و رژیمهای غذایی مناسب یا حذف غذاهای خاصی از وعدههای غذایی روزانه می توانید سلامتی را برای مغز و تقویت حافظه خود به ارمغان بیاورید.
بعد از گشتن تویه ده تا سایت بالاخره تونستم بهترین نکته ها و بهترین توصیهها رو تو این مقاله پیدا کنم..
عالی بود خسته نباشید