اگر فردی هستید که فکر می کنید موقع صحبت کردن شما؛ دیگران توجهی به حرف هایتان نمی کنند و شما را نادیده می گیرند. بدانید اگر با اعتماد به نفس صحبت کنید کلامتان روی دیگران تأثیرگذار خواهد بود، اما اگر در موقع صحبت کردن اعتماد به نفس نداشته باشید نمی توانید روی سخنانتان تسلط داشته و طرف مقابلتان را جذب کنید که به شما گوش دهد. خوب است بدانید که با اعتماد به نفس صحبت کردن خیلی آسان است و با استفاده از ترفندهایی که در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد می توانید یاد بگیرید که چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنید.
فهرست مطالب
- 1 چطور با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟
- 1.1 در حین صحبت زبان بدن مناسب داشته باشید
- 1.2 اطلاعات زیادی در مورد موضوعی که می خواهید صحبت کنید، داشته باشید
- 1.3 خودتان را در موقعیت های مختلف قرار داده و شروع به صحبت کردن کنید
- 1.4 با حرف زدن در مورد افکار خود؛ بر کمرویی تان غلبه کنید
- 1.5 شنونده خوبی باشید و بعد صحبت کنید
- 1.6 خودتان را باور داشته باشید
- 1.7 اگر قرار است برای جمعی سخنرانی کنید حتما قبلا آن را تصویرسازی کنید
- 1.8 برای داشتن آرامش، تمرین های تنفس دیافراگم و ریلکسیشن انجام دهید
- 1.9 در موقع صحبت کردن از انتقاد دیگران نترسید و به انتقادها به عنوان سکوی پرش نگاه کنید
- 1.10 با تن صدای رسا صحبت کنید
- 1.11 واضح و شمرده حرف بزنید
- 1.12 همیشه لبخند به لب داشته باشید
- 1.13 راههای افزایش اعتماد به نفس را تمرین کنید
- 2 درباره “چگونه با اعتماد به نفس صحبت کنیم؟” بیشتر بخوانید:
چطور با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟
اگر با اعتماد به نفس حرف بزنید، مخاطب ها به شما احترام می گذارند و در مورد حرفهایتان فکر می کنند. اگر شما فردی هستید که در جمع جرات حرف زدن ندارید، راهکارهای زیر برایتان بسیار مفید خواهد بود:
در حین صحبت زبان بدن مناسب داشته باشید
اولین چیزی که مخاطب صحبت های شما می بیند ظاهر و بدن شما است. پس باید زبان بدن شما طوری باشد که او با نگاه کردن به شما حس کند که اعتماد به نفس دارید. ۴ مورد از نمونه های زبان بدن فردی که اعتماد به نفس دارد عبارتند از:
- صاف می ایستد و قوز نمی کند.
- سر را بالا نگه می دارد.
- محکم راه می رود و شل و ول نیست.
- از ارتباط چشمی فرار نمی کند و در موقع صحبت کردن تماس چشمی مناسب برقرار می کند.
اطلاعات زیادی در مورد موضوعی که می خواهید صحبت کنید، داشته باشید
اگر در مورد موضوعی که می خواهید صحبت کنید اطلاعات کافی داشته باشید در هنگام صحبت کردن با اعتماد به نفس خواهید بود، اما اگر روی آن موضوع تسلط نداشته باشید در حین صحبت کردن به دلیل نداشتن مهارت کافی در کاری که انجام می دهید؛ دچار ترس و اضطراب می شوید و رشته کلام از دستتان خارج می شود.
خودتان را در موقعیت های مختلف قرار داده و شروع به صحبت کردن کنید
اگر این تمرین را زیاد انجام دهید؛ مغز شما باور می کند که می توانید در موقعیت های مختلف صحبت کنید و دیگر ترسی از حرف زدن در جمع نخواهید داشت.
با حرف زدن در مورد افکار خود؛ بر کمرویی تان غلبه کنید
در موقع صحبت کردن افکارتان را به زبان بیاورید؛ چون با این کار شهامت شما بالا می رود. فقط کافیست ذهنتان را آرام کنید و خونسرد باشید و روی افکارتان تمرکز نمایید.
شنونده خوبی باشید و بعد صحبت کنید
مثل یک شنونده حرفه ای به صحبت های دیگران گوش دهید، در این صورت سوژههای بیشتری خواهید داشت تا درمورد آنها حرف بزنید. همچنین در صورتی که در مورد موضوعی که آنها حرف می زنند اطلاعاتی داشته باشید می توانید به صحبت های آنها اضافه کنید.
خودتان را باور داشته باشید
اگر عزت نفس سالمی داشته باشید می توانید در جمع، حرفتان را بزنید. به توانایی های خودتان ایمان داشته باشید. اگر خجالت می کشید، تصور کنید جز شما شخص دیگری در آنجا حضور ندارد. به این فکر کنید اگر دیگران توانایی های شما را نمیبینند، این مشکل خودشان است.
اگر قرار است برای جمعی سخنرانی کنید حتما قبلا آن را تصویرسازی کنید
چشمانتان را ببندید و خودتان را در موقعیتی که قرار است سخنرانی کنید تصور کنید و محتوایی که آماده کرده اید را ارائه بدهید و در تصورتان با مخاطب ها ارتباط چشمی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: تفاوت استرس و اضطراب
برای داشتن آرامش، تمرین های تنفس دیافراگم و ریلکسیشن انجام دهید
از آموزش های تنفس دیافراگم که در اینترنت موجود است استفاده کنید، با این تمرینان می توانید با آرامش و اعتماد به نفس در جمع صحبت کنید.
در موقع صحبت کردن از انتقاد دیگران نترسید و به انتقادها به عنوان سکوی پرش نگاه کنید
مخاطب ها با اهداف مختلفی از شما انتقاد میکنند. موقع قرارگیری در معرض انتقاد، اول سعی کنید به نیت او پی ببرید، اگر او را خیرخواه دیدید و نظرش سازنده بود از انتقادش برای بهبود خودتان بهره ببرید و ایراداتتان را اصلاح کنید و این تهدید را به فرصت تبدیل کنید. برای اینکه یک سخنران حرفه ای باشید باید بتوانید شرایط سخت را کنترل کنید.
با تن صدای رسا صحبت کنید
یکی از نشانه های اعتماد به نفس؛ این است که قاطع و رسا و محکم صحبت کنید. کسی که در جمع با تن صدای پایین و آرام صحبت می کند؛ فردی تأثیرپذیر و ضعیف به نظر می آید و مخاطب مدام او را مجبور به تکرار کردن سخنانش میکند و به این ترتیب صحبت های او تأثیرگذار نخواهد بود.
واضح و شمرده حرف بزنید
افرادی که تند حرف می زنند به نظر دیگران؛ نگران و مضطرب هستند. البته کند صحبت کردن هم باعث میشود مخاطب های شما خسته شوند. سعی کنید با سرعتی صحبت کنید که انگار با شنونده در حال مکالمه سر میز غذا هستید.
همیشه لبخند به لب داشته باشید
اگر در موقع صحبت کردن لبخند ملایمی را چاشنی حرفهایتان بکنید مخاطب احساس صمیمیت بیشتری می کند و جذب صحبتهای شما می شود.
راههای افزایش اعتماد به نفس را تمرین کنید
برای داشتن فن بیان قوی و یادگرفتن مهارت صحبت کردن و سخنرانی، باید تمرین کنید. تمریناتی مثل ضبط کردن صدایتان، ضبط ویدئو از خودتان، سخنرانی کردن در جلوی آینه و تمرین های دیگر فن بیان میتوانند به شما در زمینه راحت حرف زدن کمک کنند.
مطالب مرتبط: چگونه اعتماد به نفس جوانان را افزایش دهیم؟
کلام آخر
همانطور که می دانید برای کسب مهارت در هر چیزی باید آن را تمرین کرد؛ لذا کسب مهارت و اعتماد به نفس در صحبت کردن نیز به تمرین نیاز دارد.با بکارگیری راهکارهایی که توسط روانکده در این مقاله؛ در اختیار شما قرار گرفت می توانید مهارت حرف زدن خودتان را تقویت کنید.
من دانشجو هستم و به طبع موقعیت های زیادی برام پیش میاومد که مجبور باشم کنفرانس بدنم
و معمولا هم دچار استرس شدید میشدم چون واقعا توی کنفرانس دادن مشکل دارم
و اصلا نمیدونستم چطور شروعش کنم
این مقاله شما خیلی خیلی به من کمک کرد واقعا ازتون ممنونم