امروزه با پیشرفت علم روانشناسی و تحقیقات گسترده ای که انجام شده است ما خوشبختانه میتوانیم که انواع اختتلال ها را در انسان ها شناسایی کنیم و به همین دلیل هم است که ما احتمالا نشان هایی از این اختلاف ها را در خودمان و یا اطرافیان خود ببینیم به همین دلیل هم باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشیم.
یکی از این اختلال های مهم نشخوار فکری است. ما برای اینکه بتوانیم بر روی موضوعات مختلف زندگی تمرکز کنیم لازمه آن این است که ذهنمان را از افکار مزاحم خالی کنیم و بر روی فکر های خودمان آنهایی که مهم است تمرکز کنیم ولی این اختلال دقیقا نقطه مقابل چیزی است که ما میخواهیم کسانی که به اختلال دچار هستند نمیتوانند اتفاقات ناراحت کننده و استرس آور را از ذهن خود بیرون کند و مدام به آهن ها فکر میکنند علاوه بر اینکه با سالتفاده از این افکار خود را ناراحت میکنند و باعث میشوند که تلخی ها مدام در ذهن آنها تکرار شود بلکه در مرحله دوم اینقدر فکر این افراد درگیر این نشخوار فکری است که نمی تواند بر روی ساید هی دیگزر زندگی خودشان توجه كنند.
امروز ما در روانکده قصد داریم که به روش های تشخیص و درمان این اختلال یعنی نشخوار فکری بپردازیم. اگر شما هم درباره این اختلال کنجکاو هستید و یا اینکه در خود و با اطرافیان نشانه های آن را میبینید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید زیرا قطعا برای شما مفید خواهد بود.
فهرست مطالب
راه های درمان نشخوار فکری
- چرخه را بشکنید
- تمرکز را روی راه حل بگذارید
- مدیتیشن کنید
- اقدام کنید
- به آنها پر و بال ندهید
- هدفگذاریتان را تغییر بدهید
- روی عزت نفستان کار کنید
- محرکها را بشناسید
- با یک دوست خوب صحبت کنید
- خودتان را گول نزنید!
- به سراغ روانشناس بروید
سندرم نشخوار، همچنین به عنوان مریسیزم یا اختلال نشخوار شناخته می شود، یک وضعیت پزشکی است که با برگشت مواد غذایی نیمه هضم شده از معده به داخل دهان مشخص می شود. این وضعیت معمولاً با پریشانی روانی همراه است و می تواند در زندگی روزمره فرد بسیار مخرب باشد. در حالی که درمانهای مختلفی برای سندرم نشخوار وجود دارد، یکی از حوزههای تحقیقاتی نوظهور استفاده از دارو برای کمک به مدیریت علائم است. در این مقاله به بررسی مفهوم پزشکی نشخوار و مزایای بالقوه آن خواهیم پرداخت.
سندرم نشخوار چیست؟
سندرم نشخوار یک بیماری نادر است که افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد. این سندرم با برگشت مکرر غذایی که قبلاً بلعیده شده است تعریف می شود. غذا ممکن است تا حدی هضم یا هضم نشده باشد، و معمولاً پس از چند دقیقه پس از خوردن غذا، برگشت غذا رخ می دهد. در بسیاری از موارد، بازگشت غیرارادی و غیرقابل کنترل است و افراد ممکن است در نتیجه احساس ناراحتی، درد یا خجالت کنند.
بیشتر بخوانید: شخصیت INTP چیست؟
علت دقیق سندرم نشخوار به خوبی شناخته نشده است، اما تصور میشود که مربوط به اختلال در عملکرد دستگاه گوارش باشد. در برخی موارد، این سندرم ممکن است به سایر شرایط پزشکی زمینهای مانند بیماری رفلاکس معده (GERD) یا فتق هیاتال مرتبط باشد. با این حال، در بسیاری از موارد، به نظر می رسد که این سندرم با عوامل روانی، مانند اضطراب، افسردگی یا استرس مرتبط باشد.
علائم سندرم نشخوار فکری
علائم سندرم نشخوار می تواند متفاوت باشد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
برگشت مکرر غذا
سوزش سر دل یا سوء هاضمه
درد یا ناراحتی شکم
نفس بدبو
کاهش وزن یا افزایش وزن ضعیف (در کودکان)
خستگی یا ضعف
علاوه بر علائم جسمی، افراد مبتلا به سندرم نشخوار ممکن است پریشانی عاطفی، انزوای اجتماعی و مشکلاتی را در فعالیتهای روزانه مانند خوردن، کار کردن یا معاشرت تجربه کنند.
درمان های سندرم نشخوار فکری
چندین روش درمانی برای سندرم نشخوار وجود دارد، از جمله رفتار درمانی، تکنیک های آرام سازی و تغییرات رژیم غذایی. رفتاردرمانی شامل یادگیری تشخیص و کنترل محرک هایی است که منجر به بازگشت مجدد می شود، در حالی که تکنیک های آرام سازی مانند تنفس عمیق یا مدیتیشن می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
نشخوار فکری یک فرآیند شناختی است که با افکار تکراری و مزاحم متمرکز بر تجربیات، احساسات یا مشکلات منفی مشخص می شود. اغلب شامل تمرکز در رویدادهای گذشته یا پیشبینی سناریوهای آینده است که میتواند منجر به افزایش پریشانی و احساس گیر کردن در چرخه تفکر منفی شود. نشخوار فکری تمایل به تشدید احساسات منفی، تشدید اضطراب و کمک به حفظ علائم افسردگی دارد.
در حالی که نشخوار فکری یک تجربه مشترک انسانی است، نشخوار فکری بیش از حد و غیرقابل کنترل می تواند اثرات مضری بر سلامت روان و رفاه کلی داشته باشد. می تواند با عملکرد روزانه تداخل داشته باشد، توانایی های تصمیم گیری را مختل کند و بر روابط و بهره وری تأثیر منفی بگذارد.
دارو در درمان نشخوار فکری:
همانطور که قبلا ذکر شد، هیچ داروی خاصی برای درمان نشخوار به تنهایی تایید نشده است. با این حال، زمانی که نشخوار فکری با یک وضعیت سلامت روانی زمینهای مانند اضطراب یا افسردگی همراه است، ممکن است برای رفع آن شرایط و کاهش علائم، دارو تجویز شود.
داروهای ضد افسردگی: مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و سایر داروهای ضد افسردگی معمولاً برای درمان شرایطی مانند افسردگی و اضطراب تجویز می شوند که می توانند به نشخوار فکری کمک کنند. این داروها با متعادل کردن انتقال دهنده های عصبی در مغز، به کاهش علائم و بهبود خلق و خوی کلی کمک می کنند. با هدف قرار دادن وضعیت سلامت روان زمینه ای، داروهای ضد افسردگی می توانند به طور غیرمستقیم به کاهش نشخوار فکری کمک کنند.
داروهای ضد اضطراب: بنزودیازپین ها و سایر داروهای ضد اضطراب ممکن است برای افرادی که نگرانی و اضطراب بیش از حد را تجربه می کنند، تجویز شود که می تواند به نشخوار فکری کمک کند. این داروها به دلیل پتانسیل وابستگی و سایر عوارض جانبی معمولاً به صورت کوتاه مدت استفاده می شوند. آنها می توانند به مدیریت علائم اضطراب و تقویت آرامش کمک کنند، که ممکن است به طور غیر مستقیم به کاهش نشخوار فکری کمک کند.
ممنون خیلی عالی بود