تاریخ امروز :1 آذر 1403

در جامعه امروزی هر شخصی با هر سلیقه و تیپ شخصیتی به دنبال توسعه فردی و پیشرفت در زمینه های مورد علاقه و مهارت یافته خود است که برای رسیدن به خواسته های خود از هر جنبه  و ویژگی جسمی، روحی و شخصیتی خود بهره می گیرد.

اما در این بین بسیاری از افراد از برخی مشکلات به دلایل مختلف مانند شرایط اجتماعی، دلایل خانوادگی، مشکلاتی در تولد، مشکلاتی در روند رشد و تکامل، برخی حوادث و… برخوردار هستند که مقطعی از زندگی و حتی کل طول زندگی آنها را تحت تاثیر می گذارد.

یکی از مشکلات رایج و دلیل دار مشکلات روحی و روانی در برخی افراد است که در این حالت افراد مبتلا به این بیماری ها و مشکلات روحی و روانی بسیاری مشکلات و  چالش ها را در زندگی خود و خانواده و دوستان خود تجربه می کنند.

از مشکلات شایع به دلیل برخی شرایط و اوضاع اجتماعی، مشکلات خانوادگی مانند طلاق و تجربه خشونت، بروز مشکلات در رشد هنگام تکامل در رحم مادر، برخی مشکلات در رشد، تکامل، تربیت و برخی حوادث که قریبان برخی افراد را گرفتار می کند اضطراب و انواع آن بوده است.

مطلب مرتبط:

اختلال اضطراب اجتماعی نی نی سایت

اضطراب چیست؟

اضطراب چیست؟

استرس و اضطراب در جوامع امروزی به دلیل افزایش فشارات روحی و روانی در بین بسیاری از افراد شیوع و رواج داشته به گونه ای که در حقیقت، میلیون ها بزرگسال در ایالات متحده هر روز از اضطراب یا استرس و عوارض و نشانه های آن رنج برده و این آمار نیز به نوعی در تمامی وتمع صدق کرده و ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ایرانیان بسیاری نیز هر روزه با استرس دست و پنجه نرم می کنند که از اصلی ترین دلایل این استرس، اضطراب ها و نشانه های و علائم های آن ها می توان به مشکلات شغلی، مشکلات خانوادگی ، مشکلات بهداشتی و تعهدات مالی بخشی از زندگی روزمره اشاره کرد.

عوامل افزاینده دیگری مانند ژن ها، سطح حمایت اجتماعی، نحوه برخورد با آنها و انواع مشکلات روزمره بر میزان اضطراب و استرس افراد تأثیر گذاشته و به این معنی است که برخی از افراد نسبت به دیگران استرس بیشتری داشته و علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که والدین، ​​افراد کار سالم مانند بهداشت و کار های اجتماعی نسبت به سایر فراد جامعه از استرس و اضطراب بیشتری رنج بردند.

کاهش استرس افزایش زندگی روزمره تا حد امکان برای سلامت عمومی مهم بوده و این امر به این دلیل است که استرس مزمن برای سلامتی مضر و پتانسیل بیماری مانند قلب، حمله قلبی و افسردگی را افزایش می دهد.

درک این نکته مهم است که استرس با بیماری های بهداشتی مانند اضطراب و افسردگی که نیاز به معالجه پزشکی دارد متفاوت بوده و اگر چه شرایط و وضعیت روحی و روانی افراد مبتلا به اضطراب با مشاورممکن است با انواع مختلفی از استرس کاهش یابد اما ممکن است با عدم توجه فرد به این مشکل بیماری یا اختلال بیش از حد تشدید یافته و تمامی زندیگی و طول عمر فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

مطلب مرتبط:

تفاوت استرس و اضطراب

اختلال-اضطراب-اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

اختلال اضطراب اجتماعی نوعی اختلال یا وضعیت روانی است. اگر اختلال اضطرابی دارید، ممکن است به موقعیت‌های خاصی با ترس پاسخ دهید. همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند تپش قلب و تعریق را تجربه کنید.

اضطراب طبیعی است، اگر مجبور باشید مشکلی را در محل کار حل کنید، به مصاحبه بروید، امتحان بدهید یا تصمیم مهمی بگیرید، ممکن است احساس استرس یا ناامیدی کنید.

گاهی اوقات اضطراب حتی می تواند کمک کند. به عنوان مثال، اضطراب به ما کمک می کند تا موقعیت های خطرناک را متوجه شویم و توجه خود را برای ایمن ماندن متمرکز کنیم. اما اختلال اضطرابی بیش از اضطراب و ترس طبیعی است، اما گاهی اوقات ممکن است شدید تر از علائم اضطراب طبیعی احساس کنید، بنابراین اختلال اضطراب یا اضطراب شدید دارای علائم مشترکی مانند علائم زیر است:

  • اضطراب در توانایی شما برای کار اختلال ایجاد می کند.
  • هنگامی که چیزهایی احساسات شما را تحریک می کنند، تمایل دارید بیش از حد واکنش نشان دهید.
  • نمی توان احساس خود را نسبت به موقعیت کنترل کرد.

برخی از افراد مبتلا به این اختلال در موقعیت های اجتماعی مضطرب نیستند، بلکه در محل کار مضطرب هستند. آنها علائم اضطراب جسمانی را در موقعیت هایی مانند صحبت کردن، ورزش کردن، رقصیدن یا نواختن ساز روی صحنه تجربه می کنند.

اختلال اضطراب اجتماعی معمولا در دوران کودکی در افراد خجالتی شروع می شود، بنابراین اختلال اضطراب اجتماعی نادر است. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 7 درصد از آمریکایی‌ها از این اختلال رنج می‌برند، زیرا بدون درمان، اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند سال‌ها یا حتی یک عمر ادامه داشته باشد.

مطلب مرتبط:

بهترین راه های کاهش اضطراب

درمان اضطراب

امروزه به دلیل پیشرفت و رشد بسیاری از جنبه های علمی مانند تکنولوژی در تشخیص و درمان، انواع زمینه های پزشکی و تخصصی، طراحی، ساخت و توزیع انواع دارو ها مانند مسکن ها، کنترل کننده ها و درمان کننده ها و… راه های بسیار زیادی برای مقابله، کنترل و درمان تعداد زیادی از اختلال ها، بیماری ها و انواع آنها یافت شده و امروزه از مصارف بسیاری در بین مبتلایان و تجویز از سوی پزشکان، محققان و متخصصان فعال در این زمینه دارا بوده است.

یکی از اصلی تری، شاخص ترین راه ها، روش ها و شیوه های رایج و پر کاربرد در بین جوامع پزشکی و بیماران مبتلا به انواع بیماری ها در کنترل، مقابله و درمان انواع بیماری های شناخته شده و تشخثیص داده شده بهره مندی و استفاده اصولی و منظم و البته زیر نظر پزشک معالج و متخصص از دارو ها است که توانایی تغیر روند جریان زندگی و ایجاد احساس راحتی و آرامش را دارا هستند.

اختلال اضطراب نیز از این حیث مستثنی نبوده و در طول سالیان از گذشته تا به امروز با روند تدریجی جامعه پزشکی، علوم وابسته به پزشکی، انجام انواع تحقیقات و پژوهشات مختلف و متنوع در تمامی زمینه های پزشکی از سوی متخصصان و محققان دارو های کنترل کننده، پیشگیری کننده و درمان کننده بسیاری تولید و عرضه شده اند.

البته باید این را هم در نظر داشت که خانواده بیماری اضطراب از تعداد بسیاری از بیماری ها با انواع مختلف، دوز، فاز و مراحل، انواع اختلال ها، انواع آسیب های روحی و… برخوردار است.

به همین دلیل باید در هنگام ابتلا و بروز انواع اضطراب از سوی خود و یا اعضای خانواده و دوستان باید در ابتدا با یک پزشک متخصص و معالج دوره های تشخیص دقیق نوع بیماری برگذار کنید تا بهترین، مفید ترین و دقیق ترین دارو ها را برای کنترل، پیشگیری و مقابله با بیماری خود و یا اطرافین استفاده کنید.

مطلب مرتبط:

علائم اضطراب شدید

راه-های-درمان-اختلال-اضطراب-اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی چگونه درمان می شود؟

ابتدا در مورد علائم خود با پزشک یا روانشناس متخصص در این زمینه صحبت کنید. پزشک شما باید یک معاینه انجام دهد و از شما در مورد سابقه سلامتی شما بپرسد تا مطمئن شود که مشکلات جسمی نامرتبط باعث علائم شما نمی شود.

مشاور شما ممکن است شما را به متخصصان بهداشتی مانند روانپزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی بالینی ارجاع دهد. اولین قدم در درمان موثر تشخیص است که معمولا توسط روانپزشک انجام می شود.

اختلال اضطراب اجتماعی با روان درمانی (که گاهی اوقات «گفتار درمانی» نامیده می شود)، دارو درمانی یا هر دو درمان می شود که باید قبل از انتخاب هر یک از این روش ها درمان اختلال اضطراب اجتماعی باید با پزشک یا مشاور متخصص خود در مورد بهترین درمان برای نوع و شدت اختلال اضطراب خود صحبت کنید.

انواع راه های درمان اختلال اضطراب اجتماعی بنابه به پژهشات و تحقیقات گسترده از سوی بسیاری از محققان، متخصصان و پژهشگران متخصص در این زمینه ارائه و احتی ابداع شده اند که در ادامه به بررسی انواع این روش های درمان اختلال اضطراب اجتماعی می پردازیم.

درمان روانپزشکی

نوعی روان درمانی به نام درمان شناختی رفتاری (CBT) در درمان اختلال اضطراب اجتماعی بسیار مفید است. CBT روش های مختلف تفکر، رفتار و واکنش به موقعیت هایی را به شما می آموزد که به شما کمک می کند نگرانی و ترس را کنترل و حتی متوقف کنید.

همچنین می تواند به شما در یادگیری و تمرین مهارت های اجتماعی کمک کند. CBT ارائه شده در یک محیط گروهی می تواند به ویژه مفید باشد به گونه ای که سرعت روند درمان در افراد دارای این اختلال را بیش از پیش می کند.

 گروه پشتیبانی

بسیاری از افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی نیز گروه های حمایتی را مفید می دانند. در گروهی از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، می‌  توانید بازخورد بی‌ طرفانه و صادقانه‌ای در مورد اینکه دیگران در مورد رفتارو احساسات و واکنش های شما تحت تاثیر اختلال اضطراب اجتماعی چه فکر می کنند و چگونه شما را درک می ‌کنند، دریافت کنید.

به این ترتیب می توانید یاد بگیرید که افکار شما در مورد قضاوت و طرد شدن اشتباه یا تحریف شده است. همچنین می توانید یاد بگیرید که چگونه افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی بر ترس خود از موقعیت های اجتماعی غلبه می کنند.

روش های پزشکی

دریافت کمک های پزشکی نز یکی از روش ها درمان اختلال اضطراب اجتماعی در افراد دارای این اختلال است که بر اساس مصرف سه گونه از دارو ها این روند درمان تحت نظر پزشک معالج طی می شود که سه نوع دارو برای کمک به درمان اختلال اضطراب اجتماعی وجود دارد:

داروی ضد اضطراب

داروهای ضد اضطراب قدرتمند هستند و بلافاصله شروع به کار می کنند تا احساس اضطراب را کاهش دهند. با این حال، این داروها معمولاً برای مدت طولانی استفاده نمی شوند. اگر افراد برای مدت طولانی آن را مصرف کنند و ممکن است برای دریافت نتایج مشابه به دوزهای بالاتر و بالاتر نیاز داشته باشند.

حتی ممکن است برخی افراد به آنها معتاد شوند. برای جلوگیری از این مشکلات، پزشکان اغلب داروهای ضد اضطراب کوتاه مدت تجویز می کنند، عملی که به ویژه برای افراد مسن مفید است.

داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی عمدتاً برای درمان افسردگی استفاده می شوند، اما برای علائم اختلال اضطراب اجتماعی نیز مفید هستند. برخلاف داروهای ضد اضطراب، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا شروع به کار کند.

داروهای ضد افسردگی می توانند عوارض جانبی مانند سردرد، حالت تهوع یا مشکلات خواب ایجاد کنند. این عوارض جانبی معمولاً برای اکثر افراد شدید نیستند، به خصوص اگر دوز کم شروع شود و به مرور زمان به تدریج افزایش یابد که می توانید در مورد دریافت اطلاعات کامل تر از عوارض دارو های ضد افسردگی به مقاله روانکده با ذعنان لیست کامل دارو های اعصاب و روان مراجعه کنید.

مسدود کننده های بتا

مسدود کننده های بتا داروهایی هستند که می توانند به مسدود کردن برخی از علائم فیزیکی اضطراب در بدن مانند افزایش ضربان قلب، تعریق یا لرزش کمک کنند. بتا بلوکرها اغلب داروی انتخابی برای نوع “اضطراب عملکرد” اختلال اضطراب اجتماعی هستند.

مشاور برای یافتن بهترین دارو، دوز و مدت درمان با شما همکاری خواهد کرد. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی بهترین نتایج را از ترکیب داروها و CBT یا روان درمانی دیگر می گیرند.

مطلب مرتبط:

همه چیز درباره قرص های ضد اضطراب

داروهای-ضد-اضطراب-سریع-الاثر

داروهای ضد اضطراب سریع الاثر

به همین دلیل در ادامه به ارائه لیست کاملی از انواع دارو های درمان کننده، پیشگیری کننده و کنترل کننده انواع حالات اضطراب به همراه دلایل و شرایط استفاده، عوارض و بسیاری از نکات استفاده اصولی از آنها را برای آگاهی از انواع دارو ها از سوی شما می پردازیم.

آلپرازولام

ضد اضطراب

دلایل تجویز: اختالالت اضطرابی و عالیم اضطرابی گذرا، افسردگی، اختالالت قبل از قاعدگی

موارد عدم استفاده: در بیماریهای ریوی و در افراد زیر 81 سال، مصرف دارو بیش از 4 ماه موثر نخواهد بود.

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سنگینی سر و سردرد

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

بوسپیرون

ضد اضطراب

دلایل تجویز: درمان اضطراب و تسکین کوتاه مدت عالیم اضطرابی

موارد عدم استفاده: در صورت حساسیت مفرط به دارو منع مصرف دارد. کارایی و بی خطر بودن آن در کودکان و افراد زیر 81 سال ثابت نشده است.

عوارض جانبی: سر گیجه، خواب آلودگی

استفاده در زمان بارداری: نباید مصرف شود.

کلردیازپوکساید

ضد اضطراب

دلایل تجویز: اختالالت اضطرابی و عالیم اضطرابی گذرا، اسپاسم عضلانی

موارد عدم استفاده: در مبتالیان به پورفیری با احتیاط باید مصرف شود.

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

دیازپام

ضد تشنج، ضد اضطراب

دلایل تجویز: درمان کوتاه مدت اختالالت اضطرابی و عالیم اضطرابی گذرا

موارد عدم استفاده: در بیماران با اختالل عملکرد کبدی و کلیوی و نارسایی مزمن تنفسی و در افراد پیر و ناتوان بایستی با احتیاط مصرف شود.

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد، لکنت زبان، اختالالت گوارشی

استفاده در زمان بارداری: به دلیل بروز حرومیت نوزاد توصیه نمی شود.

فلورازپام

ضد اضطراب

دلایل تجویز: درمان کوتاه مدت بی خوابی که با عالیم اشکال در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر شبانه و بیداری هنگام صبح

موارد عدم استفاده: عدم توصیه برای مصارف طولانی مدت، منع مصرف در کودکان زیر 15 سال و بانوان باردار

عوارض جانبی: خواب آلودگی و کما

استفاده در زمان بارداری: منع استفاده

لورازپام

ضد تشنج، ضد اضطراب، ضد تهوع در شیمی درمانی

دلایل تجویز: اختالالت اضطرابی، بیخوابی، صرع ،تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی، محرومیت از الکل

موارد عدم استفاده: در کما، شوک یا مسمومیت حاد با الکل و در اختالل عملکرد کبدی و کلیوی

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سرگیجه، سرکوب تنفسی

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

اگزاپام

ضد اضطراب

دلایل تجویز: اختالالت اضطرابی و علائم اضطرابی گذرا، بیخوابی

موارد عدم استفاده: در بیماران سایکوتیک به عنوان تک درمانی، در مسمومیت حاد با الکل

عوارض جانبی: خواب آلودگی شدید

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

سیتالوپرام

دلایل تجویز: درمان اختلالات افسردگی

چه چیزهایی باعث طلاق میشود؟ بیشتر بخوانید: چه چیزهایی باعث طلاق میشود؟

موارد عدم استفاده: درصورت حساسیت به سیتالوپرام

عوارض جانبی: حالت فراموشی، اختلالات جنسی، خواب آلودگی، خشکی دهان، تهوع و منگی

استفاده در زمان بارداری: به دلیل مشکلات ریوی در نوزاد و ایجاد عوارض در شیر مادر منع مصرف دارد.

آمی تریپلیتین

ضد افسردگی، ضد میگرن

دلایل تجویز: افسردگی، شب ادراری، اختلالات بیش فعالی در اطفال

موارد عدم استفاده: عدم استفاده در دوره نقاهت، مصرف با احتیاط در بیماری های دیابتی، بیماری های قلبی، عروقی و افراد مسن

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، یبوست، تاری دید

استفاده در زمان بارداری: به دلیل شیردهی توصیه نمی شود.

بوپروپیون

دلایل تجویز: افسردگی و ترک سیگار

موارد عدم استفاده: حساسیت به دارو

عوارض جانبی: لرزش، اضطراب، سردرد، بثورات جلدی، وزوز گوش، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ

استفاده در زمان بارداری: به دلیل عوارض جانبی خطرناک در نوزاد، شیر دادن حین درمان توصیه نمی شود.

سیتالوپرام

دلایل تجویز: درمان اختلالات افسردگی

موارد عدم استفاده: درصورت حساسیت به سیتالوپرام

عوارض جانبی: حالت فراموشی، اختلالات جنسی، خواب آلودگی، خشکی دهان، تهوع و منگی

استفاده در زمان بارداری: به دلیل مشکلات ریوی در نوزاد و ایجاد عوارض در شیر مادر منع مصرف دارد.

کلومیپیرامین

ضد افسردگی و اختلالات وسواسی

دلایل تجویز: اختالالت وسواسی اجباری، افسردگی، سندرم خستگی مزمن، اختالالت خلقی پیش از قاعدگی

موارد عدم استفاده: مصرف با احتیاط در دیابت و بیماری های قلبی عروقی، افراد مسن

عوارض جانبی: خواب آلودگی، خشکی دهان، یبوست، تاری دید

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

دزیپیرامین

ضد افسردگی، ضد درد

دلایل تجویز: افسردگی، درد مزمن، بیش فعالی و پرخوری عصبی

موارد عدم استفاده: در دوره نقاهت حاد، دیابت و بیماری های قلبی، عروقی و افراد مسن

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، یبوست، تاری دید

استفاده در زمان بارداری: مصرف با احتیاط

دوکسپین

ضد افسردگی سه حلقه ای، ضد درد

دلایل تجویز: افسردگی، درد مزمن، بی خوابی، افسردگی، شب ادراری

موارد عدم استفاده: در نقاهت حاد، در دیابت و بیماری های قلبی عروقی و افراد مسن

استفاده در زمان بارداری: منع مصرف

فلوکستین

ضدافسردگی، ضد وسواس، ضد پرخوری عصبی

دلایل تجویز: افسردگی، اختالالت وسواسی، چاقی و پرخوری عصبی، اختالالت خلقی پیش از قاعدگی، بیاشتهایی عصبی

موارد عدم استفاده: در نارسایی شدید کلیوی و کبدی، صرع، بیماری دیابت

عوارض جانبی: سردرد، اضطراب، عصبانیت، بی خوابی، تهوع، عوارض گوارشی، خشکی دهان

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

فلوواکسامین

ضد افسردگی

دلایل تجویز: در درمان اختلالات وسواس اجباری، افسردگی و تخفیف علائم

موارد عدم استفاده: نارسایی شدید کبدی و بیماران با سابقه بروز حمالت عصبی و جنون

عوارض جانبی: اختلالات جنسی، کاهش تمایل جنسی، تغییرات رفتاری و روانی، جنون، تنگی نفس، احتباس ادرار، ضعف، یا خستگی مفرط، یبوست، سرگیجه، سردرد، بیخوابی

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

ایمی پرامین

ضد افسردگی، ضد درد مزمن

دلایل تجویز: ضد افسردگی، ضد درد مزمن، شب ادراری کودکان، پرخوری عصبی

موارد عدم استفاده: در دوره نقاهت حاد، دیابت و بیماری های قلبی، عروقی و افراد مسن

عوارض جانبی: خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، یبوست، تاری دید

استفاده در زمان بارداری: منع مصرف

ماپروتیلین

ضد افسردگی

دلایل تجویز: افسردگی

موارد عدم استفاده: بیماران دیابتی، افراد زیر 18 سال

عوارض جانبی: خواب آلودگی، یبوست، خشکی دهان

استفاده در زمان بارداری: مصرف با احتیاط

نورتریپتیلین

ضد افسردگی

دلایل تجویز: ضد افسردگی، شب ادراری کودکان

موارد عدم استفاده: الکلیسم حاد، اختلالات دو قطبی، اختلالات خونی، حمالت تشنجی و احتباس ادرار

عوارض جانبی: خشکی دهان، خواب آلودگی، یبوست، تهوع

استفاده در زمان بارداری: منع مصرف

سرترالین

دلایل تجویز: درمان اختلالات افسردگی

موارد عدم استفاده: بیماران مبتال به نارسایی کبدی و کلیوی

عوارض جانبی: سرگیجه، سردرد، عصبانیت، گرگرفتگی، گیجی، اختلال عملکرد جنسی

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

ترازودون

ضد افسردگی

دلایل تجویز: افسردگی، بی خوابی، درد مزمن

موارد عدم استفاده: بیماری های قلبی، عروقی، نارسایی شدید کبد، کلیه و در مادران شیرده و افراد زیر 18 سال

عوارض جانبی: خواب آلودگی، افت فشار خون و خشکی دهان، سرگیجه

استفاده در زمان بارداری: توصیه نمی شود.

ونلافاکسین

دلایل تجویز: درمان افسردگی، ترس از اجتماع، اختلال جبری وسواس و اختلال ترس در بزرگ سالان

موارد عدم استفاده: کودکان، افراد با سابقه حساسیت، افراد با اختلالات صرعی، بانوان باردار

عوارض جانبی: واکنش های آلرژیک، کهیر، مشکالت تنفسی

استفاده در زمان بارداری: منع مصرف

مطالب مرتبط:

اضطراب اجتماعی چیست؟

اختلال اضطراب چیست؟

کلام آخر

ما در مطلب بالا به همراه روانکده به بررسی لیست کاملی از دارو های خانواده بیماری اضطراب، گروه درمانی آنها، دلایل تجویز این دارو ها، موارد عدم استفاده، عوارض جانبی، شرایط استفاده از آنها در زمان بارداری و شیردهی پرداختیم تا با مطالعه این مطلب به سوالات خود دقیق ترین و مفید ترین پاسخ ها را یافته باشیم.

4.8/5 - (29 امتیاز)

1 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *