تاناتوفوبیا یک ترس شدید از مرگ یا مردن است. این یک فوبیا نسبتا پیچیده است. بسیاری از مردم از مردن می ترسند، برخی از مردن می ترسند. با این حال، اگر ترس آنقدر شایع است که زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است یک فوبیا باشد.
فهرست مطالب
- 1 علائم تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ
- 2 تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ چگونه تشخیص داده می شود؟
- 3 تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ چه خطراتی دارد؟
- 4 ترس از مرگ در کودکان
- 5 علل به وجود آمدن تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ
- 6 راه های درمان تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ
- 7 آیا می توان با تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ مقابله کرد؟
- 8 درباره “تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ ” بیشتر بخوانید:
علائم تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ
فوبیا نوعی اختلال اضطرابی است. راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) فوبیا را به سه گروه طبقه بندی می کند: فوبیا های خاص، فوبیا های اجتماعی و آگورافوبیا. Thanatophobia یک فوبیا خاص است. در حالی که تاناتوفوبیا به طور خاص در DSM-5 ذکر نشده است، علائمی از فوبیا وجود دارد که می تواند در بررسی این که آیا فردی ترس معمولی از مرگ دارد یا چیزی بیشتر از آن استفاده می شود. یعنی ممکن است فوبیا باشد اگر:
- نگرانی یا ترس بیش از حد از مرگ یا مردن که در مسیر زندگی آن ها قرار می گیرد.
- فعالانه از هر موقعیتی که شامل مرگ یا مردن است اجتناب کند.
- هنگام مواجهه یا فکر کردن به مرگ یا مردن، اضطراب شدیدی را تجربه کند.
به طور خاص، یک اختلال اضطرابی می تواند علائم فیزیکی زیر را ایجاد کند:
- تعریق
- تنگی نفس
- ضربان قلب
- حالت تهوع
- سردرد
- خستگی یا بی خوابی
تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ چگونه تشخیص داده می شود؟
از آن جایی که علل و عوارض احتمالی بسیار زیادی وجود دارد، مهم است که فقط توسط یک مشاور آموزش دیده تشخیص داده شود. آن ها سعی خواهند کرد تعیین کنند که آیا ترس پایدار است و بیش از شش ماه طول می کشد.. آن ها می توانند سوالات راهنمایی بپرسند تا به شما کمک کند دقیقا چه چیزی در حال وقوع است و می توانند علائم اختلالات مرتبط را بشناسند و دوره درمانی مناسب را تجویز کنند.
فوبیا معمولا تا زمانی که بیش از شش ماه وجود نداشته باشند تشخیص داده نمی شوند.
تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ چه خطراتی دارد؟
به گفته مؤسسه ملی سلامت روان، تعدادی از عوامل می تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطراب قرار دهد. یعنی تجربه رویداد های استرس زا یا آسیب زای زندگی، ژنتیک، ویژگی های کمرویی در کودکی و سایر شرایط سلامت جسمانی.
ترس از مرگ می تواند در شرایط دیگر نیز وجود داشته باشد و حتی ممکن است با شدت آن ها مرتبط باشد. یک مطالعه در سال 2014 که در Clinical Psychology Review منتشر شد، اضطراب مرگ را با تعدادی از اختلالات روانی مختلف، از جمله هیپوکندریازیس، اختلال پانیک، اختلالات اضطرابی و افسردگی مرتبط دانست.
افرادی که با تاناتوفوبیا سروکار دارند ممکن است به فوبیای مرتبط نیز مبتلا شوند. ترس از ارواح، سنگ قبر ها، خانه های تشییع جنازه و سایر نماد های مرگ رایج هستند، زیرا می توانند به عنوان یادآور فوبیای اصلی باشند.
ترس از مرگ در کودکان
ترس کودک از مرگ می تواند برای والدین ویرانگر باشد، اما ممکن است در واقع بخش سالمی از رشد طبیعی باشد. کودکان عموما مکانیسم های دفاعی، باور های مذهبی و درک مرگ را ندارند که به بزرگسالان کمک می کند تا با آن مقابله کنند. این که آیا ترس به عنوان یک فوبیا واجد شرایط است یا خیر بستگی به شدت آن و مدت زمانی دارد که وجود داشته است.
ترس از مرگ در نوجوانان 7 تا 16 ساله یک ترس عادی دوران کودکی تلقی می شود و معمولا به عنوان یک وضعیت سلامت روان در نظر گرفته نمی شود.
علل به وجود آمدن تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ
دلایل دقیق فوبیا مشخص نیست. با این حال، آن ها معمولا در دوران کودکی و نوجوانی ایجاد میشوند. اختلال اضطرابی می تواند نتیجه استرس در یک دوره زمانی طولانی، رویداد های آسیب زای زندگی یا ژنتیک باشد.
دین
دین می تواند در احساس فرد نسبت به مرگ نقش داشته باشد. از یک سو، دین می تواند مایه آرامش در ارائه پاسخ به پرسش های مربوط به مجهولات باشد. از سوی دیگر، دین می تواند به این ایده کمک کند که راه رستگاری بسیار مستقیم و باریک است و کسی می تواند بترسد که هر گونه انحراف یا اشتباه ممکن است باعث محکومیت ابدی آن ها شود.
باور های مذهبی بسیار شخصی هستند و حتی یک درمانگر با همان ایمان عمومی ممکن است باور های مراجع را به طور کامل درک نکند. اگر ترس از مرگ مبتنی بر دین باشد، اغلب کمک کننده است که از رهبر مذهبی خود مشاوره تکمیلی بگیرید. با این حال، این هرگز نباید جایگزین مشاوره شود.
انواع ترس ها
دلایل متعددی برای تاناتوفوبیا وجود دارد که برخی از آن ها معمولا شامل موارد زیر است.
بیشتر بخوانید: انواع رویکرد روانشناسی
- ترس از ناشناخته ها
Thanatophobia ممکن است ریشه در ترس از ناشناخته داشته باشد. این بخشی از شرایط انسان است که بخواهیم دنیای اطراف خود را بشناسیم و درک کنیم. با این حال، آن چه پس از مرگ اتفاق می افتد را نمی توان تا زمانی که ما هنوز زنده ایم به صراحت ثابت کرد.
- ترس از دست دادن کنترل
مانند دانش، کنترل نیز چیزی است که انسان برای آن تلاش می کند. با این حال، عمل مردن کاملا خارج از کنترل کسی است. کسانی که از از دست دادن کنترل می ترسند، ممکن است سعی کنند از طریق بررسی های بهداشتی سخت و گاهی اوقات شدید و سایر تشریفات، از مرگ جلوگیری کنند.
با گذشت زمان، به راحتی می توان دید که چگونه افراد مبتلا به این نوع از تاناتوفوبیا ممکن است در معرض خطر ابتلا به اختلال وسواس فکری اجباری (OCD)، اختلال اضطراب بیماری (که قبلا هیپوکندریازیس نامیده می شد) و حتی تفکر هذیانی شوند.
- ترس از درد، بیماری
برخی از افراد با ترس ظاهری از مرگ در واقع نمی ترسند. درعوض، آن ها از شرایطی که اغلب در اطراف عمل مردن وجود دارد می ترسند. آن ها ممکن است از درد فلج کننده، بیماری ناتوان کننده یا حتی از دست دادن حیثیت و منزلت بترسند.
این نوع تاناتوفوبیا ممکن است از طریق پرسش دقیق در مورد ویژگی های ترس شناسایی شود. بسیاری از افراد مبتلا به این نوع ترس از nosophobia (ترس از یک بیماری خاص)، اختلال اضطراب بیماری، یا سایر اختلالات جسمانی رنج می برند.
- ترس از ترک بستگان
بسیاری از افرادی که از تاناتوفوبیا رنج می برند، به اندازه آن چه که بعد از مرگ برای خانواده هایشان اتفاق می افتد، از مرگ نمی ترسند.
راه های درمان تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ
دوره درمان تا حد زیادی به اهداف شخصی فرد بستگی دارد. آیا آن ها سعی در حل تعارض مذهبی دارند؟ مشاور ابتدا باید نیاز ها و انتظارات فرد را قبل از طراحی یک برنامه درمانی مشخص کند. با این حال، به طور کلی، درمان اختلال اضطراب شامل روان درمانی، دارو درمانی یا هر دو است.
روان درمانی
بسته به شرایط، انواع راه حل های گفتار درمانی ممکن است در درمان تاناتوفوبیا مناسب باشند. این ها ممکن است از درمان های شناختی رفتاری تا روانکاوی باشد. مشاوره مذهبی تکمیلی، دارو ها و سایر جایگزین های درمانی برای مثال، مواجهه درمانی ممکن است همراه با روان درمانی استفاده شوند.
دارو
دارو های مورد استفاده برای درمان اضطراب شامل بنزودیازاپین ها، مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، یا مسدود کننده های بتا هستند. اگر در مورد این که آیا دارو گزینه مناسبی برای شرایط خاص شما است یا خیر، حتما با یک مشاور صحبت کنید.
آیا می توان با تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ مقابله کرد؟
این که آیا برای هر فوبیا به دنبال درمان باشید یا نه، یک تصمیم کاملا شخصی است. صرف نظر از این که آیا کمک حرفه ای را انتخاب می کنید، مقابله با ترس از مرگ می تواند یک مبارزه روزانه مداوم باشد.
برخلاف بسیاری از فوبیا ها که در اثر حوادث خاص مانند دیدن یک عنکبوت ایجاد می شوند، تاناتوفوبیا ممکن است به طور مداوم در پشت ذهن شما باشد. ممکن است علاقه مند باشید که درباره این فوبیا با دیگرانی که در ترس شما شریک هستند صحبت کنید. سایر نکات مقابله با اضطراب مانند تنفس عمیق و مدیتیشن می تواند به شما کمک کند تا در لحظه آرامش داشته باشید.
سخن آخر
استرس و ترسی که فرد در تاناتوفوبیا تجربه می کند بسیار واقعی است. همه ما باید با این واقعیت کنار بیاییم که نمی توانیم برای همیشه زندگی کنیم. در نهایت، تاناتوفوبیا ترس از ناشناخته است، اما اگر با این فوبیا زندگی می کنید، راه هایی برای مقابله با درمان و حمایت وجود دارد.
این مقاله ممکن است تمام علائم، درمان و پیامد های تاناتوفوبیا را پوشش ندهد. در صورت داشتن هر گونه نگرانی حتما با یک مشاور تماس بگیرید.
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟
عالی. مرسی از مقاله خوبتون
سلام من چهارده سالمه سه روزه همش فگر های منفی تو مغزم هست تپش قلب هم بیشتر است کف های دستم عرق می کنه فگر می کنم همه جانم می لرزه حتا اونقدر حالم بد میشه که گریه می کنم میشه برام کمک کنید.
خیلی عالی بود ممنونم🌺🌹
باسلام
منکه استعداد خودم کشف نکردم و ارشد بیوتکنولوژی ترم آخرم چون میدنم استعداد چنین درس را ندارم به نظر شما برای استعداد یابی محدوده زمانی وجود ندارد من که 28 دارم بخام کشف استعداد کنم دور نیست؟؟
سلام
من 80 درصد جستجوگر شدم, و به رشته های برنامه نویسی و علوم کامپیوتر, فلسفه و جامعه شناسی, فیزیکدان بسیار علاقه دارم ولی واقعا نمی دونم که در کدام از این رشته ها استعداد دارم تستی سراغ دارید که بتونه در این زمینه کمک کنه
با تشکر فراوان