تاثیرداروی متادون بر روی اسپرم از لحلظ کم شدن و تضعیف قدرت باروری مرد است. در حالت کلی اعتیاد به هر ماده ای اعم از مواد مخدر یا مواد دارویی با باروری موفق، دارای نسبت عکس می باشد. درست است که مصرف متادون در حالت درمانی و در کوتاه مدت و با دوز کم، سبب ایجاد مشکل نمی شود؛ با این حال اما در طولانی مدت قادر است با عوارضی همراه باشد. در ادامه این مطلب به همراه روانکده قصد داریم راجع به عوارض متادون بر اسپرم صحبت کنیم.
فهرست مطالب
متادون دقیقا چه ماده ای است؟
متادون در حقیقت شبه مخدری صنعتی با میزان وابستگی زیاد است که به طور مستقیم بر روی گیرنده های اوپیوئید اثر گذار است؛ به همین دلیل مصرف طولانی مدت آن عوارض جبران ناپذیر زیادی دارد. لازم به ذکر است متادون ماده ای مخدر با اثر طولانی مدت است؛ بدین معنی که بسیار بیشتر از مواد مخدر های کوتاه اثر در بدن میماند.
گفتنی است نیمه عمر متادون برحسب مقدار و مدت زمان مصرف و سرعت متابولیسم بدن بین 48 الی 4 ساعت است و این در حالی است که نیمه عمر هروئین فقط 3 تا 8 دقیقه است. این امکان وجود دارد تا فرد مصرفکننده بدون لحاظ کردن اینکه هنوز ماده متادون در بدن او وجود دارد؛ ناخواسته دوز کشنده ای از متادون را مصرف می نماید. همانگونه که ذکر شد؛ متادون به خودی خود بسیار اعتیاد آور بودع و وابستگی شدیدی بوجود می آورد و حتی قادر است زمینه ساز مصرف و اعتیاد به دیگر مخدر ها نیز گردد.
مطلب مرتبط:
عوارض داروی متادون
از مهم ترین این عوارض می توان به : بیماریهای پوستی، افسردگی، انقباض مردمک ها، اختلالات روانی و عدم ثبات شخصیتی اشاره نمود.
نشانه های اعتیاد به متادون
مهم ترین این نشانه ها عبارتند از : خارش بدن، خواب آلودگیو ضعف و سستی بدن، تنگی نفس، کم شدن حافظه و اختلال حواس، ضربان قلب نامنظم و خشکی دهان و سردرد
مطلب مرتبط:
تاثیر متادون بر روی اسپرم
در حقیقت متادون قادر است بر کیفیت اسپرم ها موثر باشد. لازم به ذکر است ماری جوانا، مصرف شدید الکل و دیگر مواد مخدر همچون هروئین قادرند اثرات منفی بر روی اسپرم داشته باشند و بر هورمون های مغزی که تستوسترون و نیز ساخت اسپرم را تحریک می نمایند؛ تاثیر منفی بگذارند.
از طرفی دیگر داروهای ترک اعتیاد همچون سوباکسون و متادون نیز قادرند بر هورمون های تأثیرگذار بر اسپرم و تستوسترون، موثر باشند. گفتنی است مصرف نمودن متادون با بوجود آوردن اختلال در ترشح هورمون های جنسی از غده هیپوفیز، زیاد کردن سطح هورمون پرولاکتین، گذاشتن تاثیرات سمی بر بیضهی مردان و ایجاد اختلال در عملکردش و نیز تاثیر گذاری بر ساخت اسپرمها، خطر وقوع ناباروری در مردان را تا حد زیادی افزایش می دهد؛ همچنین مصرف نمودن متادون قادر است بر میل جنسی تاثیر منفی گذاشته و فرد را در معرض اختلالات نعوظ و انزال قرار دهد.
مطلب مرتبط:
یک سی سی متادون چند گرم تریاک است؟
عوارض متادون برای مردان
متادون در دراز مدت سبب بوجود آمدن اختلالات جنسی و ناباروری در مردان می گردد و از طرفی دیگر ترشح هورمون های جنسی از غده هیپوفیز را مختل می نماید و به دنبال آن هم ساخت هورمون های مردانه و نیز تولید اسپرم بواسطه بیضه ها را دچار آسیب می نماید؛ به علاوه اینکه مصرف نمودن متادون موجب زیاد شدن پرولاکتین خون شده که این امر نیز با اختلال در عملکرد جنسی مردان همراه است.
عوارض متادون بر روی بیضه ها
لازم به ذکر است مصرف نمودن متادون قادر است اثرات سمی بر روی بیضه ها بگذارد و سبب ایجاد اختلال در عملکرد بیضه و از طرفی هم سبب از بین رفتن میل جنسی، رخ دادن اختلال نعوظ و نیز انزال گردد. گفتنی است به جز تاثیر متادون بر نعوظ، نباید از تاثیر این دارو بر روی کبد و نیز عوارض آن بر معده غافل شد. همانگونه که ذکر شد؛ از سایر عوارض داروی متادون برای مردان می توان به تاثیر منفی آن بر بیضه ها اشاره نمود.
از آنجایی که متادون بر رشد تستوسترون، دارای تاثیر کاهشی می باشد؛ با گذر زمان سبب رخ دادن هیپوگنادیسم مردانه می گردد. در حقیقت موقعی که بیضه ها، تستوسترون کمتری تولید نمایند؛ کوچکتر می گردند و لذا مرد در مسیر ناباروری یا باروری دشوار قرار میگیرد. همچنین در صورتی که فرد در دوران نوجوانی از این قرص بهره بگیرد؛ رشد بیضه و آلت دچار مشکل شده و به اندازهی کافی بزرگ نخواهند شد که این مورد نیز مشکلات دیگری همچون اختلالات نعوظ یا عدم ارضای شریک جنسی را در بر دارد.
بیشتر بخوانید: چرا درمان HIV (ایدز) دشوار است؟
مطلب مرتبط:
تاثیر مصرف متادون بر روی بچه دار شدن
همانگونه که گفته شد؛ متادون جزو دارو هایی بوده که در اختلال عملکرد جنسی موثر بوده و قادر است سبب کم شدن میل جنسی یا اختلال در نعوظ گردد. لازم به ذکر است مصرف نمودن متادون در آقایان به صورت صد در صد، فرد را عقیم نمی نماید؛ با این حال اما قادر است شانس بچه دار شدن را کم کند.
روش های ترک اعتیاد به متادون
در واقع سم زدایی تدریجی و نیز سم زدایی فوق سریع (برای دوز مصرفی خیلی کم)، دو روش معمول به منظور ترک متادون هستند.
روش سم زدایی تدریجی
افراد بیمار با دوز مصرفی بیشتر از 20 سی سی یا 80 گرم قادرند از این روش بهره بگیرند. گفتنی است بین 10 الی 14 روز پس از بستری، سم زدایی صورت می گیرد؛ البته مدت زمان بستری با توجه به مقدار و دوز مصرفی و وضعیت سلامت جسمانی و روانی بیمار امکان دارد کمتر یا بیشتر از مدت زمان ذکر شده باشد.
مطلب مرتبط:
متادون بهتر است یا تریاک و هر آنچه که باید بدانید
روش سم زدایی فوق سریع
در واقع بیماران با دوز مصرفی کمتر از 10 سی سی یا 40 میلی گرم قادرند از این روش بهره بگیرند. عموما این روش در سه شبانه روز اجرا می گردد.
ضروری است تا با هدف انجام دادن سم زدایی فوق سریع متادون، بیمار حداکثر 40 سال سن و بدون هیچ نوع بیماری قلبی و گوارشی باشد. گفتنی است شرایط انجام سم زدایی سریع، با توجه به نتایج آزمایشات اعتیاد و نیز شرایط جسمی فرد بیمار مشخص می گردد. عموما در این روش، در گام نخست بیمار را با دارو های روانپزشکی بیهوش می نمایند و بعد دارو هایی را که دارای خاصیت ضد مخدری می باشند؛ بواسطه سرم به بیمار تزریق می نمایند. در حقیقت همه این دارو های ضد مخدر به گیرندههای مخدر مغز چسبیده و مواد مخدر هایی را که بر روی گیرنده های مغز بیمار نشسته اند؛ پاک و بواسطه ادرار و مدفوع دفع می نمایند.
مطالب مرتبط:
چه چیزی اثر متادون را زیاد می کند؟
کلام آخر:
ما در مطلب بالا به همراه روانکده به بررسی موضوعاتی مانند متادون دقیقا چه ماده ای است؟، عوارض داروی متادون، نشانه های اعتیاد به متادون، تاثیر متادون بر روی اسپرم،ر عوارض متادون برای مردان، عوارض متادون بر روی بیضه ها، تاثیر مصرف متادون بر روی بچه دار شدن، روش های ترک اعتیاد به متادون، روش سم زدایی تدریجی، روش سم زدایی فوق سریع و بسیاری موضوعات دیگر پرداختم تا با مطالعه این مطلب به مامی سوالات خود بهترین و دقیق ترین پاسخ ها را یافته باشید.
سلام وخسته نباشید،برای شروع فرآیند ازدواج محصول خیلی خوبی تولید کردید و واقعا دستتون درد نکنه،فقط ای کاشک لیست اسامی کتاب های بدرد بخور و مشکل گشا در مقوله ازدواج و سواد جنسی و… رو به به صورت pdfیا داخل یک جلسه جداگانه معرفی میکردید،چون در داخل فیلم ها حدود ۵الی۶کتاب در حوضه های محدود بیشتر معرفی نشده.